VIDEO. Thomas Detry is getuige: alligator steekt op dooie gemak golfbaan over op toernooi in New Orleans

Thomas Detry en de Schot Robert McIntyre zijn goed van start gegaan in de Zurich Classic of New Orleans golf (8.9 miljoen dollar). Ze openden met een ronde van 62 slagen, goed voor een gedeelde vijfde plaats. Maar het was vooral een krokodil, die de show stal.

Marnix Taes
Bron: BELGA

De Amerikaan Sam Stevens stond donderdagnamiddag op het punt om af te slaan op hole 17, toen er een opvallende voorbijganger langs hem liep: een krokodil. De alligator stak op zijn dooie gemak de baan over en zorgde daardoor voor een minutenlange vertraging. Het reptiel poseerde ook voor enkele kiekjes van de caddy van Stevens en zette zijn weg richting het water van de vijver verder.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Volgens de commentatoren van de PGA Tour duiken de krokodillen wel vaker op tijdens de Zurich Classic in New Orleans. Zo werd het toernooi in het verleden al vaker verstoord door de driepotige alligator Tripod.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In de eerste ronde die werd afgewerkt in de fourball-discipline, waarin een duo elk met een eigen bal speelt en de beste score telt, lukte het Belgisch-Schotse koppel maar liefst acht birdies en een eagle. In de tussenstand tellen Detry en MacIntyre één slag meer dan vier duo’s. Dat zijn de Noord-Ier Rory McIlroy en de Ier Shane Lowry, het Engels-Amerikaans duo Aaron Rai en David Lipsky en de Amerikaanse paren Ben Kohles en Patton Kizzire en Ryan Brehm en Marc Hubbard.

Thomas Detry is goed van start gegaan met zijn Schotse partner© Getty Images

Adrien Dumont de Chassart, die een team vormt met de Amerikaan Jimmy Stringer, liep een ronde waarin ze zeven birdies lukten en twee keer in de fout gingen. Ze staan zo gedeeld 60e.

De Zurich Classic of New Orleans is een koppeltoernooi waarin 80 teams het over vier ronden tegen elkaar opnemen. De eerste en de derde ronde worden gespeeld in het fourball format, de tweede en de vierde ronde in het foursomes format. 

Na twee ronden spelen de teams in de top 33 de finaleronden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer