De nieuwbouw van Multiversum komt op de hoek van de Asberglaan en de Provinciesteenweg.© Filip Spoelders

Multiversum begint volgend jaar met bouw van psychiatrisch verzorgingstehuis op Provinciesteenweg

Boechout -

De omgevingsvergunning was al goedgekeurd en nu heeft Vlaanderen ook een investeringssubsidie goedgekeurd voor de bouw van een psychiatrisch verzorgingstehuis in Boechout. Het initiatief komt van Zorggroep Multiversum.

De psychiatrische verzorgingstehuizen (PVT) van Multiversum bieden opvang voor psychisch kwetsbare personen op hun locaties in Boechout, Mortsel en Oud-Turnhout. PVT De Wijngaard in Malle sloot vorig jaar de deuren door zijn afgelegen ligging en omdat het gebouw niet meer voldeed aan de hedendaagse normen. De bewoners verblijven momenteel tijdelijk in andere gebouwen van de zorggroep.

Daarom is de bouw van een nieuw psychiatrisch verzorgingstehuis meer dan welkom. De nieuwbouw komt op de hoek van de Provinciesteenweg en de Asberglaan, aan de overzijde van de administratieve zetel en Campus Alexianen van Multiversum. Ook PVT Den Heuvel, dat plaats geeft aan 34 bewoners, bevindt zich daar niet ver vandaan.

Het gebouw zal plaats bieden aan twintig personen met een complexe en langdurige psychische kwetsbaarheid. Het moet uit twee duurzame verblijven voor twee kleine leefgroepen van vijf en zes bewoners bestaan. Tussenin komen gemeenschappelijke ruimtes, gesprekruimtes en een gemeenschappelijke tuin met terras.

Negen studio’s

Aan de zijde van de Provinciesteenweg plant Multiversum een volume voor drie keer drie studio’s met elk een kitchenette en woonkamer. Per bouwlaag zal er een zithoek worden ingericht om het sociaal contact te bevorderen.

De totale kostprijs van het project wordt op 5,1 miljoen euro geraamd. Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits (CD&V) heeft net een investeringssteun van 2,8 miljoen euro goedgekeurd om tussen te komen in de kostprijs.

Multiversum wil tegen eind 2024 een aannemer aanstellen, zodat de bouw in de loop van 2025 gerealiseerd kan worden. (fisp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Boechout