© Photo News

Truiense veelpleger breekt in vier wagens in

Een 42-jarige Truienaar die nu in Landen woont, is dinsdag in Hasselt veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur voor meerdere inbraken en pogingen in Sint-Truiden.

geho

De drugsverslaafde man sloeg op 23 juni vorig jaar toe in een ondergrondse parking. Van drie wagens sloeg hij een ruit stuk, in een vierde wagen raakte hij vlot binnen. De buit was miniem. Op basis van camerabeelden en zijn verwondingen konden de speurders hem aan deze feiten linken.

De buit was eveneens miniem toen hij op acht juli vorig jaar inbrak in de Vrije Basisschool Sint-Trudo in Sint-Truiden. Het ging onder meer om een keukenmes en vier sleutels. Ook de Aldi in Sint-Truiden kreeg hem over de vloer. De man, die al sinds 1999 bij justitie bekend is, ging er onder meer aan de haal met een scheerapparaat en een fles cava voor een totale waarde van 98 euro.

Als de veertiger de werkstraf niet binnen het jaar uitvoert, verhuist hij alsnog voor tien maanden naar de gevangenis. De gerechtskosten van ruim 300 euro zijn voor rekening van de Truienaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer