Juffen Christine Verdonck en Els Antheunis en de kleuters en leerlingen tonen trots hoe ze de speelgoedcheque van Paul Van Gils (arteZ) hebben besteed.

Aannemer renoveert school en schenkt speelgoed aan zeshonderd leerlingen

Sint-Job, Hoogstraten -

Paul Van Gils van arteZ bouwbedrijf uit Hoogstraten overhandigde aan vrije basisschool Maria Middelares in de Hogebaan in Sint-Job een speelgoedcheque van 500 euro. Door de grote renovatiewerken zijn de speelplaatsen een stuk ingepalmd en dus kleiner.

 “Als hoofdaannemer voeren we ingrijpende renovatiewerken uit aan het schoolgebouw. Dat betekent dat de speelplaatsen minder toegankelijk zijn. Met deze extra middelen willen we kinderen toch extra speelkansen bieden”, legt Van Gils uit.

De school heeft de speelgoedcheque goed besteed. “Maria Middelares is met ruim zeshonderd leerlingen een grote school, de kinderen spelen nu wat dichter op elkaar wat sneller leidt tot conflicten. Met dit speelgoed bieden we extra bezigheid en kunnen ze blijven bewegen”, legt juf Christine Verdonck van het derde leerjaar uit. Ze is ook lid van de werkgroep Speelplaats.

“We keken zowel naar geschikt speelgoed voor de kleuters als voor de lagere school. Zo kozen we voor springtouwen, ballen, moonhoppers en tollen om in te zitten en op te klauteren. Om hiermee te spelen hebben de kinderen ook niet veel ruimte nodig”, legt kleuterjuf Els Antheunis uit.

LEES OOK: Kleuterklassen basisschool Maria Middelares ondergaan grootschalige renovatie van één miljoen euro

De oude vleugel van de basisschool in de Hogebaan dateert van de jaren dertig. Deze werd al eens uitgebreid met prefabkleuterklassen in de jaren zestig en intussen gerenoveerd, maar verkeerde grotendeels nog in originele staat. Sinds februari wordt deze volledig gestript en heropgebouwd.

“De ruwbouw zal tegen eind 2024 wind- en waterdicht zijn. Dan liggen de werken een tijdje stil en is het wachten op de nieuwe subsidies voor heropbouw van de klassen”, legt Van Gils uit. (ella)

De kinderen zijn blij met het nieuwe speelgoed.© Elke Lamens

Zo zag de vleugel eruit voor de werken.© Elke Lamens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners