Kopieerde Kortrijk affiche van Gent?

© rr

Gent en Kortrijk gebruiken in een campagne rond de zichtbaarheid van fietsers twee wel heel op elkaar lijkende beelden. Kopieerde Kortrijk de affiche? Of is de gelijkenis toeval?

gn

“In 2013 ontwierpen wij voor de stad Gent het beeld voor de campagne “Flikker Op”. Nu hangt al enkele dagen in de straten van Kortrijk een affiche voor een gelijkaardige campagne die er wel heel hard op lijkt. Ik denk niet dat iemand zeven verschillen zal vinden”.

© RR

Filip Vandewiele van ontwerpbureau What’s in a Name vermoedt dat de stad Kortrijk de affiche heeft gekopieerd. “We zullen het maar als een compliment beschouwen maar eigenlijk is het intellectueel oneerlijk om zonder te vragen aan de haal te gaan met het denkwerk van anderen. En het is ook niet fair tegenover de stad Gent die voor dit beeld heeft betaald en er de rechtmatige eigenaar van is.”

Kortrijk zelf ontkent dat er plagiaat is gepleegd. “Onze grafisch ontwerper heeft geen weet van een gelijkaardige campagne in Gent”, zegt woordvoerder Seel Seynhaeve. “Wij gebruiken het beeld al sinds 2015. Als Gent er vroeger mee was dan is het puur toeval dat onze campagnes op elkaar lijken.Overigens kom je voor een campagne over de zichtbaarheid van fietsers al snel bij ongeveer dezelfde beelden terecht”.

De Stad Gent reageerde nog niet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen