© BELGA

Districtsraad: “Velostations moeten ook ’s nachts worden aangevuld”

De Antwerpse districtsraad adviseert de stad om ook ’s nachts een ploeg van Velo Antwerpen in te zetten. Daarnaast vraagt het te onderzoeken of bij evenementen velostations kunnen bijgezet worden.

anro

De districtsraad van Antwerpen heeft zich maandag unaniem achter een voorstel geschaard om de werking van Velo Antwerpen uit te breiden. Het initiatief kwam van jong Groen-districtsraadslid Marie Vrelust (21). “Onze levende, bruisende studentenstad valt ’s nachts stil op gebied van transportmogelijkheden”, motiveerde ze. “Geen openbaar vervoer meer, geen deelsteps, geen veerdiensten en bij evenementen staan er vaak verschillende Velostations leeg bij.” Ze wil dat iedereen snel en veilig thuisgeraakt na het uitgaan.

Concreet adviseert de districtsraad aan het stadsbestuur om ten eerste ook ’s nachts een ploeg van Velo Antwerpen in te zetten “die snel kan inspelen op lege stations op drukke plekken. Dit vooral tijdens de weekends en tijdens evenementen met een later einduur.” Ten tweede vraagt het district de stad om “in samenspraak met het Velobedrijf te onderzoeken of er een mogelijkheid is tot het ontwerpen van mobiele stations die dan ook ingeschakeld kunnen worden bij bijvoorbeeld grote evenementen.” Het gaat om een advies aan het stadsbestuur, dat moet nu beslissen wat het ermee doet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER