© paws and memories Dog photography

Hondenfotograaf zoekt vierpotige modellen voor boek met oplage in hele wereld

Pulle, Zandhoven -

Professioneel hondenfotograaf Cindy van Osch (45) uit Pulle (Zandhoven) werkt mee aan een internationaal fotoproject ‘Tails of the World’. Ze werd daarvoor geselecteerd en zoekt nu hondenbaasjes die een sessie willen boeken.

Kristin Matthyssen

Hondenfotograaf Cindy van Osch is sinds 2019 hondenfotograaf in bijberoep. Haar bedrijf heet Paws and memories. “Ik ben al meer dan twaalf jaar met fotografie bezig. Ik doe niet alleen hondenfotografie, maar ook bijvoorbeeld newbornfotografie. Verder ben ik nog vrijwillig fotograaf bij Boven de Wolken vzw.”

Cindy is Nederlandse van afkomst maar woont al twintig jaar in de Antwerpse Kempen. Haar man, Nederlander Rik Hermans, is beroepsduivensporter in Pulle. “We hebben drie kinderen en ik ben hondenmama van vier border collies, met wie ik gehoorzaamheid doe. Met Paws and memories werd ik nu geselecteerd als officiële Tails of the World 2024. Hondenfotografen wereldwijd gaan hiervoor op zoek naar tien hondenbaasjes die een fotosessie willen boeken. Van elke fotosessie wordt één foto opgenomen in het internationaal fotoboek Tails of the World. Het is de bedoeling om geld in te zamelen voor een goed doel. Bij mij gaat er van elke fotosessie 195 euro naar Therapiedier vzw.”

Tails of the World volume 2. Er worden nu hondse modellen gezocht voor volume 3.© rr

Cindy Van Osch.© rr

De minimale investering voor het hondenbaasje bedraagt 395 euro, waarvan 195 euro naar Therapiedier gaat en dan 200 euro voor het kleinste fotopakket van Paws and memories. Er zijn upgrades naar grotere fotopakketten mogelijk.

“Deze fotoshoots leggen de honden vast op tien verschillende locaties in België. Zo’n fotosessie is vooral herinneringen creëren. Het is een blijvende herinnering die je je hele leven kunt koesteren.”

Caitlin J. McColl richtte in 2015 het Tails of the World Collective op, met een droom om huisdierenfotografen over de hele wereld te verenigen. Tot nu toe werden met de twee voorgaande Tails of the World-edities meer dan 89.000 euro ingezameld voor liefdadigheid voor dieren, en werden meer dan 1.150 honden over de hele wereld gefotografeerd.

Paws and memories accepteert nu boekingen voor Tails of the world-fotosessies. Cindy staat bekend om haar eindeloos geduld met dieren en houdt ervan om in ochtendlicht te fotograferen, “wat lastig is als je een avondmens bent”, lacht ze.

www.pawsandmemories.com

© Paws and memories

© Paws and memories

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners