© Isosport

Bart Goor en Westerlo hunkeren naar eerste overwinning in play-offs: “Ik weet niet of de club bezig is met een opvolger”

Westerlo -

Vorige week zag Westerlo na een discutabele tweede gele kaart voor Romeo Vermant op het veld van KV Mechelen een eerste overwinning in de play-offs door de vingers glippen. “Hopelijk worden we dit keer wel beloond”, zegt Bart Goor aan de vooravond van de confrontatie met Standard Luik.

Bart D’Haene

Romeo Vermant zit op het strafbankje en krijgt er het gezelschap van Nicolas Madsen. De Deense middenvelder is de enige speler van Westerlo die uiteindelijk een sanctie kreeg na de salonremise tegen KRC Genk. Ook het geblesseerde trio Bayram-Bos-Chadli is niet inzetbaar. “De nederlaag en vooral de manier waarop tegen KV Mechelen waren ontgoochelend voor ons”, benadrukt Bart Goor. “Zeker na een goede eerste helft waarin we terecht op voorsprong kwamen en zelfs uitliepen tot 0-2. Zonder die onterechte rode kaart van Romeo was de kans groot dat de drie punten voor ons waren en we met een goed gevoel aan de vierde wedstrijd in de play-offs begonnen. Ik heb mijn spelers op het hart gedrukt dat ze tegen Standard hetzelfde niveau moeten halen als in die eerste helft in Mechelen.”

Dat Westerlo van het Referee Department achteraf gelijk kreeg over dé te zware sanctie voor Romeo Vermant, daar kopen de Kemphanen weinig mee. “Je weet dat die beslissing niet correct was. Soms is het in het nadeel en soms andersom. Het is vooral jammer omdat we dit niet verdienden. Gelukkig zitten we niet in de play-downs en hangt er voor ons niet meer zo veel van af. Het is wel storend dat we in dertig competitiewedstrijden slechts twee rode kaarten kregen en nu in de laatste twee wedstrijden drie rode kaarten.”

Ex-ploegmaat

Standard moet het kind van de rekening worden. “Ik wil gewoon goed voetbal zien. Zeker in een thuiswedstrijd. De spelers werken hard en een overwinning kan voor een boost zorgen. Dat Ivan Leko, mijn ex-ploegmaat bij Beerschot, in de andere dug-out zit als trainer, is een leuke bijkomstigheid. Ivan Leko is een toffe kerel. Maar tijdens de wedstrijd ben ik daar niet mee bezig. Besnik Hasi, de coach van KV Mechelen, was mijn ploegmaat bij Anderlecht. Het staat er los van. Ik vind vooral dat mijn spelers een mooi resultaat verdienen”, maakt de ex-international duidelijk.

UEFA A

Zet Bart Goor met plezier aan het eind van het seizoen een stap opzij of kriebelt het toch? “Hoofdcoach zijn, het bevalt me wel. Ik doe het met veel plezier en leer veel bij. Wat niet wegneemt dat ik realistisch ben en met plezier weer de rol van assistent zal opnemen. Ik had twee jaar geleden nooit gedacht dat ik assistent-trainer zou worden. Ik heb wel een UEFA A-trainersdiploma. Eerlijk gezegd weet ik niet of ik al aan de Pro License-opleiding mag beginnen. Bij de job van hoofdcoach, zelfs als interim, komt toch veel meer kijken. Gelukkig heb ik een goede staf en ken ik er toch wel iets van (lacht). Ik weet niet of de club bezig is met een opvolger. Geen idee. Met mij is er niet over gesproken”, aldus Goor.

MEER OVER KVC Westerlo

MEER OVER VOETBAL