© gva

Vijf jaar cel geëist tegen receptionist van rijschool die bekwaamheidsattesten verkocht

Het openbaar ministerie heeft vijf jaar gevangenisstraf gevorderd tegen Rachida N., de receptioniste van een rijschool, omdat ze tegen betaling honderden bekwaamheidsattesten afleverde aan kandidaat-chauffeurs zonder dat die daarvoor de nodige praktijklessen hadden gevolgd.

vdaa

Rachida N., die werkte voor de Borgerhoutse rijschool Rijbewijs, wordt vervolgd wegens valsheid in geschrifte en oplichting. Volgens het openbaar ministerie verkocht ze minstens 300 valse bekwaamheidsattesten, waarmee kandidaat-chauffeurs bij hun gemeente een voorlopig rijbewijs konen aanvragen. Voor de stad Antwerpen gaat het om 153 onterecht afgeleverde rijbewijzen.

Op de attesten verklaarde de dame dat de chauffeurs de noodzakelijke 20 uur praktijkles hadden gevolgd, terwijl dat in werkelijkheid niet zo was. Rachida N. vroeg tussen de 250 en 900 euro cash voor een vals attest. Een aantal kandidaat-chauffeurs stelde zich vragen bij die werkwijze, maar Rachida N. zou hen hebben overtuigd dat alles “in orde was”. Een aantal chauffeurs die zich gedupeerde voelen, omdat hun voorlopig rijbewijs werd ingetrokken toen de fraude aan het licht kwam, heeft zich burgerlijke partij gesteld tegen de receptioniste. Ook de Vlaamse overheid heeft zich burgerlijke partij gesteld tegen de vrouw.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER