© IF

© IF

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Kapelse senioren genieten van meerdaagse in Bütgenbach

Seniorenvereniging De Derde Jeugd organiseerde onlangs zijn jaarlijkse meerdaagse uitstap. De bestemming was Bütgenbach en omgeving.

Nicole Verstrepen

"Bij de eerste tussenstop in Luik werd het nieuwe station van die stad bezocht en verzorgde onze chauffeur een rondrit door de stad. Voor het middag eten werd Spa gekozen, om vervolgens via Francochamps en Malmedy onze hotel in Bütgenbach te bereiken", vertelt Mon Janssens van De Derde Jeugd.

Op de tweede dag stonden in de voormiddag een rondrit in de omgeving en een bezoek aan de wekelijkse markt van Bütgenbach op het programma. Na de middag ging het richting Bullingen voor een bezoek aan de kerststallen- en poppententoonstelling. "We hielden ook halt in Sankt Vith, de stad die in WOII volledig werd verwoest. Geen enkel huis in deze stad is ouder dan 70 jaar", gaat Mon Janssens verder.

De Moezelstreek werd op dag drie bezocht, met een boottocht van Bernkastel naar Kröv. Na het diner werden de beentjes losgegooid op de dansvloer.

Op laatste dag was nog een bezoek aan Monschau gepland, met een rondrit per trein, jammer genoeg met een zure treinbestuurder. Na het middagmaal in het hotel werd de terugreis naar Kapellen aangevat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER