Wielrennen

De Lie spoelt teleurstellend voorjaar door met zege bij rentree in Famenne Ardenne Classic

Arnaud De Lie (archieffoto).© BELGA

Arnaud De Lie heeft voor het tweede jaar op rij de Famenne Ardenne Classic gewonnen. De kopman van Lotto-Dstny was oppermachtig in een groepssprint. Het is een opsteker voor De Lie, nadat zijn voorjaar helemaal in het water was gevallen door valpartijen en de ziekte van Lyme.

Vorig jaar won hij de Famenne Ardenne Classic met één been, dit keer had hij ze allebei nodig: Arnaud De Lie (Lotto-Dstny) heeft bij zijn eerste wedstrijd na een teleurstellend voorjaar meteen ook zijn eerste overwinning van het seizoen behaald. In de sprint in Marche-en-Famenne bleef De Lie met ruime marge Axel Zingle (Cofidis) en ploegmaat Maxim Van Gils voor.

Na een teleurstellende start van het voorjaar werd bij De Lie de ziekte van Lyme voorgesteld. Een troosteloze negentigste plaats in Gent-Wevelgem gaf weinig hoop op beterschap, dus schrapte de Lotto-kopman zijn verdere voorjaarsplannen. Na de Famenne Ardenne Classic volgen nu twee koersen in Frankrijk: de Grand Prix du Morbihan en de Tro-Bro Léon. Deze zomer wil De Lie presteren in de Ronde van Frankrijk.

Top 10 Famenne Ardenne Classic

1. Arnaud De Lie (Lotto-Dstny)

2. Axel Zingle (Cofidis)

3. Maxim Van Gils (Lotto-Dstny)

4. Riley Sheehan (Israel-Premier Tech)

5. Emilien Jeannière (TotalEnergies)

6. Hugo Hofstetter (Israel-Premier Tech)

7. Axel Huens (TDT-Unibet)

8. Lorenzo Rota (Intermarché-Wanty)

9. Vincent Van Hemelen (Team Flanders-Baloise)

10. Mads Andersen (Airtox-Carl Ras)

(DB)