Lummenaar krijgt 20.000 euro boete voor uitbouw “containerpark” rond woning

Een 67-jarige Lummenaar moet liefst 20.000 euro boete betalen voor het plegen van meerdere inbreuken op het afvalstoffen- en milieuvergunningsdecreet. Rondom zijn woning in de Populierenstraat had de man in mei 2015 een berg puin opgestapeld. Het ging onder meer om asbesthoudende golfplaten, plastic, afgedankte huishoudtoestellen, badkuipen, gasflessen, steenpuin, metalen vaten met afvalolie en autowrakken.

GeHo

“Het leek wel een containerpark”, aldus de procureur op het proces. Een deel van de troep bevond zich in agrarisch gebied. In juni 2016 deed de man de belofte alles op te ruimen. Bij een volgende controle een jaar later was de toestand nog altijd niet gewijzigd.

De Lummenaar, die verstek gaf op het proces in de Hasseltse correctionele rechtbank, krijgt nu drie maanden de tijd van de rechter om alles op te ruimen. Slaagt hij er niet in dan moet hij een dwangsom van 100 euro per dag ophoesten. Ook mag de gemeente Lummen dan het terrein opruimen en de factuur doorschuiven naar de zestiger.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer