Ga naar de inhoud

"Het afscheid van Celine Van Gestel is op veel vlakken een verlies voor de Yellow Tigers"

 vr 22 maart 2024 12:11
Celine Van Gestel (r) stopt met volleybal.
Celine Van Gestel (r) stopt met volleybal.

Verrassing in de volleybalwereld: Celine Van Gestel, de kapitein van de Yellow Tigers, houdt het op haar 26e voor bekeken. Dat heeft Van Gestel zelf bekendgemaakt bij de podcast Tweemansblok. "Ik was ook verrast, maar ik begrijp het wel", reageert voormalig Sporza-journalist en podcasthost Marc Willems.

"Het is tijd voor iets nieuws in mijn leven", duidt Celine Van Gestel haar afscheid van het volleybal. En dat al op haar 26e, erg jong nog dus.

 

"Maar vergeet niet dat Celine al heel jong op het hoogste niveau speelde. Vanaf haar 16e draaide ze al mee bij Asterix en in de kern van de nationale ploeg", vertelt Marc Willems.

 

"Ik begrijp wel dat het dan steeds moeilijker wordt om je op te laden voor al die drukke zomers met de Yellow Tigers. Ze studeert ook af dit jaar. Ik snap wel dat je op een gegeven moment denkt: "Is dit het nu?"'

Ze gaat nu proeven van het leven naast het volleybal dat ze al sinds haar 16e amper nog gekend heeft.

Marc Willems

"Ik was wel verrast door het nieuws van haar afscheid, ook al wist ik dat ze bij Firenze door een moeilijke periode gegaan is en zich daar niet zo gelukkig voelde. Ze koos nadien ook voor Aken om dichter bij huis te zijn."

 

Van Gestel gaf aan dat ze ook wilde stoppen om te vermijden dat ze een dégout zou krijgen van het volleybal. Houdt ze daarmee toch de deur op een kier voor een eventuele terugkeer in de toekomst?

 

"Ze gaat nu proeven van het leven naast het volleybal dat ze al sinds haar 16e amper nog gekend heeft. De toekomst zal uitwijzen of ze het volleybal echt zo hard gaat missen dat ze een terugkeer zou overwegen, maar op dit moment is mijn aanvoelen dat dat niet zal gebeuren", aldus Willems.

Het afscheid van Van Gestel is een aderlating, maar er zijn wel jonge talenten op komst op die positie.

Marc Willems

Hoe groot is het verlies voor de nationale ploeg? "Ze is jarenlang een vaste waarde geweest, niet alleen in de kern, maar echt in het basisteam. Haar receptie is stabiel en ze maakt haar punten. Bovendien had ze als kapitein ook haar rol als bindmiddel van de ploeg", weet Willems.

 

"Van Gestel was altijd een van de aanjagers van de ploeg. Iemand die ook op moeilijke momenten enthousiast bleef en het team bleef aanmoedigen. Haar afscheid is dus op veel vlakken een verlies voor de Yellow Tigers."

 

Toch wil Willems het volleybalpensioen van Van Gestel ook niet dramatiseren. "Er zijn nog wel jonge talenten op komst op die positie. Dus er zijn wel alternatieven. Van Gestels afscheid is een aderlating, maar ik denk dat ze het wel zullen oplossen. Daarvoor is het moment misschien ook goed, zonder groot toernooi voor de Tigers deze zomer."

Gerelateerd:
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.