“Snijbloemen zijn en blijven onze dada”, zegt zaakvoerder Eva Sels.© Guy Van Nieuwenhuysen

Sels Evergreen bestaat twintig jaar: “We maken het gezellig in en rond de woning”

Oud-Turnhout -

Het tuincentrum Sels Evergreen bestaat twintig jaar. Eva Sels werd er toen voor de leeuwen gegooid, maar leidt nu een gezonde onderneming waar, jobstudenten inbegrepen, 22 mensen werken.

Guy Van Nieuwenhuysen

“Ik heb de zaak samen met paps opgestart”, vertelt zaakvoerder Eva Sels. “Ik was zo groen achter mijn oren als de planten die we verkopen. Ik had handelswetenschappen gestudeerd en kwam recht van de universiteit.”

Bloemist Eugeen Sels droomde op dat ogenblik al langer van een groot tuincentrum. “Ik zat in de tweede kandidatuur toen paps met dat idee op de proppen kwam. Hij bereidde het project voor, regelde de vergunningen en wachtte tot ik was afgestudeerd om mij dan de administratieve leiding toe te vertrouwen. Hij vond dat ik dat wel zou kunnen. Ik had toch een universitair diploma, niet?”

Gelukkig stond Eugeen zijn dochter nog lange tijd bij. “Het was uiteindelijk wel mijn eigen keuze, maar ik had er geen flauw benul van of ik dit wel zou kunnen. Ik heb met schade en schande geleerd dat er heel wat bij komt kijken. Ik geef toe dat ik dat wel wat had onderschat. Ik ben voor de leeuwen gegooid. Zo’n tuincentrum komt met een hele verantwoordelijkheid. Het was voor onze familie toch een pittige investering. Maar kijk, we zijn er nog.”

De perkplanten uit eigen kwekerij nemen een steeds groter aandeel in het aanbod van Sels Evergreen in.© Guy Van Nieuwenhuysen

“We hebben stap voor stap een plaatsje gezocht in de markt. snijbloemen waren altijd al onze dada, maar langzaamaan hebben we ook onze afdeling buitenplanten uitgebreid. Dat is een heel concurrentiële markt, maar we hebben gefocust op een aanbod uit eigen kwekerij. Die kwekerij coördineert mijn vader nog altijd. Hij werkt met materiaal van de beste kwaliteit en steeds meer klanten appreciëren dat. We zijn vertrokken vanuit onze eigen sterkte en proberen het gezellig te maken in en rond de woning, vanuit dezelfde filosofie als waarmee we al veel langer snijbloemen verkochten. We onderscheiden ons door erg klantgericht te werken. We verpotten de bloembakken zelf en dragen uw zak potgrond tot bij uw auto.”

Sels Evergreen viert zaterdag 27 en zondag 28 april de twintigste verjaardag met een springkasteel, kindergrime, pannenkoeken en hapjes, maar vooral met een fikse korting op alle perkplanten uit eigen kwekerij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Oud-Turnhout