Matteo Moschetti (Trek-Segafredo) start niet meer in Giro

Matteo Moschetti was één van de slachtoffers van de zware valpartij in de tiende etappe van de Giro waarbij ook puntentrui Pascal Ackermann betrokken was. De Italiaan van Trek-Segafredo komt er vanaf zonder breuken, maar liep wel andere blessures op. Hij start woensdag niet meer in de elfde rit. Dat meldt zijn team.

Moschetti werd lange tijd omringd door zijn ploegmaten na de valpartij en het duurde lang vooraleer hij terug op z’n fiets stapte. Na afloop liep hij langs voor een uitgebreid medisch onderzoek. Daaruit blijkt dat er geen sprake is van breuken. Wel liep hij een dislocatie van de linkerschouder op en zorgde de zware klap voor spierpijn in zijn been. Voorts liep hij allerlei schaafwonden op over zijn ganse lichaam en gezicht. Dat meldt zijn team Trek-Segafredo op Twitter.

“Hij verloor nooit het bewustzijn bij de valpartij en liep ook geen hersenschudding op. Toch start hij niet in de elfde etappe, aangezien zijn schouder en benen wat tijd nodig hebben om te herstellen”, klinkt het nog.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De 22-jarige Moschetti sprintte deze Giro twee keer naar een top 5-plaats.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen