© rr, Photo News

Onze huisanalist Patrick Goots: “Antwerp tegen Club Brugge wordt een galamatch”

Hij begon te voetballen bij de jeugd van Lierse, speelde zowel bij Beerschot als aartsrivaal Antwerp FC, scoorde vlot van Beveren tot KV Mechelen én speelde in zowat elke uithoek van de provincie Antwerpen en in elke klasse. Goed voor 759 wedstrijden en 408 goals. Net daarom is Patrick Goots dit seizoen voor Gazet van Antwerpen uw en onze voetbalanalist. Om elke maandag met zijn Kempense nuchterheid zijn mening te geven over het spelletje dat hij door en door kent: voetbal.

“Een bijzonder eenvoudige zege van Antwerp op Cercle Brugge, waardoor de Great Old zich toch weer op die tweede plek zet. Ik was er nochtans niet gerust op. Cercle was niet slecht bezig, pakte 9 op 12 in zijn laatste vier matchen, inclusief een overwinning op Genk. En Antwerp had net die offday tegen Sint-Truiden achter de rug en miste dan ook nog eens een boel belangrijke pionnen, zoals Haroun, Arslanagic en Bolingi. Maar dan zie je maar hoe snel zo’n misstap als die van vorige week vergeten kan zijn. Weg-geveegd kan worden, zelfs. Want nu blijkt nog maar eens hoe sterk de bank is en dat Antwerp altijd kan rekenen op zijn invallers, zonder écht aan kwaliteit in te boeten. Neem nu Owusu. Zes weken hadden we die bijna niet meer gehoord of gezien. Maar dan direct zo bepalend. Ik hoop voor hem dat hij nu terug vertrokken is.”

“Antwerp is nu toch echt een van de meest constante ploegen. Negen clean sheets al, schitterende statistieken op verplaatsing, stevig mee aan kop... Ik zie ook geen reden waarom ze plots zouden terugvallen, zoals vorig seizoen na de winterstop. Het zit steviger en stabieler in elkaar. En als Refaelov blijft spelen zoals gisteren... Play-off 1 moeten we al niet meer over twijfelen, dat is in principe een zekerheid. En belangrijk: ook de andere ploegen weten dat maar al te goed. Ik ben er zeker van dat er zowel aan de top als daaronder, bij alle ploegen die meestrijden voor die top zes, toch al enige zenuwachtigheid aan het groeien is. Ik kijk daarom nu al uit naar de match tussen Club Brugge en Antwerp over twee weken. Dat belooft een galamatch te worden.”

“In 1B wint Beerschot Wilrijk nog eens écht overtuigend. Oké, van Tubeke, dat ik niet zo hoog inschat. Maar het stond er wel. En met vier goals van Vanzeir. Dat zal hem deugd doen. Hij was toch een van de revelaties van het seizoensbegin, die daarna wat wegzakte. Je ziet ook het groeiend vertrouwen binnen die ploeg, het geloof dat die tweede periode voor hen kan zijn. Dat gevoel moeten ze vasthouden. Zeker omdat KV Mechelen weer helemaal meedoet. Westerlo was misschien een helft lang de evenknie, maar je zag toch de enorme kwaliteit bij KV Mechelen. In slecht weer, op een moeilijk bespeelbaar veld, stond er toch weer een team dat in alle geledingen weer klaar is om het Beerschot Wilrijk - en ik reken ook Union bij de kanshebbers - moeilijk te gaan maken. Hun wat aarzelende start in de tweede periode is helemaal vergeten. Beerschot Wilrijk zal geen misstappen mogen begaan of KV is weer vertrokken, vrees ik.”

“En applaus voor Lierse Kempen-zonen. Eindelijk een zes op zes. En verdiend. Het zal de nieuwe trainersstaf, de spelers en de club goed doen. Als ze nu ook nog de topper tegen Virton goed kunnen afsluiten, kunnen ze alsnog met een tevreden gevoel aan de winterstop beginnen. Met de transfer van Ogunjimi en ook Smolders, een jong talent van KV Mechelen, tonen ze dat ze nog ambitie hebben. En ik denk dat er nog versterking op komst is. Je voelt dat het enthousiasme zeker niet dooft. En dat ze misschien nog kunnen meedoen voor de prijzen.”

MEER OVER Royal Antwerp FC