Al 37 doden bij zware regenval in zuiden Brazilië: “Ergste klimaatramp in geschiedenis van onze staat”

© AP

De dodentol door de zware regenval in het zuiden van Brazilië is volgens de lokale autoriteiten opgelopen tot minstens 37.  Er zijn ook nog 74 vermisten en 74 gewonden. De situatie is nog steeds kritiek.

gjs
Bron: BELGA

Meer dan 250 gemeenten worden al enkele dagen getroffen door verwoestende stormen en onweersbuien. Volgens de laatste telling van de autoriteiten zijn er 351.000 mensen getroffen. In totaal hebben 23.600 mensen hun huis moeten verlaten.

De reddingswerkers staan voor moeilijke dagen: sommige steden zijn vrijwel afgesneden van de rest van de wereld, ontoegankelijk geworden door de overstromingen die de staat Rio Grande do Sul al enkele dagen teisteren en waar de regen naar verwachting tot minstens zondag zal aanhouden.

Volgens de gouverneur beleeft de staat de “ergste klimaatramp in zijn geschiedenis”. Minstens vier dammen “bevinden zich in een noodsituatie, met het risico op barsten”, zo waarschuwden de lokale autoriteiten.

In Porto Alegre, de regionale hoofdstad met zo’n 1,5 miljoen inwoners, zal de ramp “ongekend” zijn, waarschuwde gouverneur Eduardo Leite.

© REUTERS

© AFP

© REUTERS

© EPA-EFE

© EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen