De wildreflectoren zorgen ervoor dat dieren minder snel de weg oversteken.© RR

Gemeente Nijlen plaatst nieuwe wildreflectoren langs landelijke wegen

Nijlen -

In verschillende Nijlense straten is het gemeentebestuur bezig met de plaatsing van wildreflectoren. Die reflectoren moeten reeën en andere dieren beschermen bij het oversteken van de weg.

Het lokaal bestuur van Nijlen plaatst momenteel tientallen nieuwe wildreflectoren. “Langs de Herenthoutsesteenweg, Lindekensbaan, Berlaarsesteenweg en Kruiskensbaan staan er weldra elke 50 meter, in de delen waar geen huizen staan, houten paaltjes met een blauwe reflector”, legt het lokaal bestuur uit. “Bijkomend worden ook gele signalisatieborden geplaatst om chauffeurs erop attent te maken dat er altijd dieren als reeën de rijbaan kunnen oversteken.”

De wildreflectoren weerkaatsen het licht van autoverkeer tussen de bomen en over de velden, zodat dieren afgeschrikt worden en de rijbaan niet oversteken als er verkeer is. “Toch kan het nog gebeuren dat dieren de rijbaan oplopen. Wees dus vooral ’s morgens en ’s avonds voorzichtig als je op deze wegen moet zijn”, waarschuwt het bestuur. “Ga je wandelen in deze gebieden, hou dan zeker honden aan de leiband. Jonge reeën kunnen opgeschrikt of aangevallen worden door de honden.”

Een wildspiegel schrikt wild af en weerhoudt de dieren ervan om over te steken. Het heeft een zeer effectieve werking. Uit studies is gebleken dat het aanrijdingen met wild helpt verminderen met 60 tot 70 procent. Daarnaast verhoogt het de verkeersveiligheid op de weg waar wildpassages plaatsvinden. (hb)

De borden maken chauffeurs attent op overstekende dieren.© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners