Ben Segers lost kerstsingle met ballen

© Gloria

Wil Ben Segers (43) nog verrassen na straffe stoten als Wat Als?, Safety First en Ge Hadt Erbij Moeten zijn, dan moet hij met sterk spul op de proppen komen. En kijk, de acteur doet precies dat, met een eigen nummer. Een kerstsingle in metal-saus dan nog, G.L.O.R.I.A. Al zoeken we er het best geen carrièreswitch achter: het lied is een promostunt voor Segers’ nieuwe theaterstuk Hell’s Bells. “Prijs jezelf gelukkig, want een goeie zanger ben ik niet”, zegt hij.

dvg

Hell’s Bells, een knipoog naar de hit van AC/DC, is een komedie van het gezelschap Jimmenas met naast Segers ook Lucas Van den Eynde, Bert Huysentruyt en Dominique Mondelaers in de hoofdrollen. “Het gaat over vier bevriende veertigers die samen in een metalband spelen, zonder veel succes”, zegt Segers. “Ze hebben maar één droom: een eigen album maken. Maar de groep komt niet van de grond – bijster goed zijn ze niet – en ze hebben geen centen om de plaat zelf te betalen. Dus besluiten ze om even plat op de buik te gaan en geld in het laatje te brengen met een kerstsingle. G.L.O.R.I.A., dus. Het nummer en de clip horen bij het toneel, maar we vonden het zo leuk dat we hebben beslist het ook uit te brengen. Het is tenslotte bijna eindejaar.” De clip namen Segers en co. op als dronken kerstmannen op een kerstmarkt, met Segers in de rol van frontman Freddy. “Dat sommige mensen denken dat we het echt menen, maakt het nog hilarischer.”

De stunt bewijst haar nut: na enkele dagen werd de clip al duizenden keren bekeken, en van de veertig geplande voorstellingen is al meer dan de helft uitverkocht. “Wat wil je, met zo’n goed nummer? (lacht) Muzikaal zit het echt strak, hoor, we hebben het door professionals laten inspelen. Maar met mij als zanger hebben ze achter het mengpaneel toch truken van de foor moeten uithalen om het goed te doen klinken.” Hell’s Bells gaat op 8 februari in première. Meer info op www.jimmenas.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen