© marc peeters

Kerstmarkt in festivalsfeertje

Het dorpsplein van Olen-centrum liep gisteren vol mensen die de Warmste Dag van Olen mee wilden beleven. Gezelligheid voor het goede doel.

mph

De Warmste Dag werd al voor de tweede maal georganiseerd. Het evenement combineert de typische sfeer van een kerstmarktje met een winters muziekfestival. “Al van bij de aanvang stroomde het volk binnen”, zegt tv-figuur Bartel Van Riet, die samen met hoefsmid Stijn Avonds de organisatie van het evenement in handen had. “We hebben dan ook extra ingezet op gezelligheid en kwaliteit.” Zo kreeg de Johnny Cash Coverband Radio Tennessee het publiek al volop in beweging.

Niet enkel op het podium viel er wat te beleven, ook ernaast was dat het geval. Aan de kraampjes trof je handgemaakte curiosa aan, maar vooral ook een zeer werelds menu met onder meer Nepalese gerechten, quinoaburgers en Tiroler Gröstl.

De Kar van Bartel stond wat troosteloos achteraan op het terrein. Net voor het weekeind raakte bekend dat het verhuren van de kar voor het goed doel dit jaar niet vlotte in tegenstelling tot vorig jaar. Van Riet laat het niet aan zijn hart komen. “De actie is maar een onderdeel van het opzet hier. De opkomst vandaag is opnieuw enorm en de mensen amuseren zich. Dat telt.”

Stijn en Bartel selecteerden eerder dit jaar drie goede doelen waar straks de opbrengst van het evenement naartoe gaat. KINN of Kinderen in Nood Nepal is een project van acht oud-leiders van de Herentalse scouts. Ze zamelen er geld mee in voor een schooltje dat twee jaar geleden door een aardbeving werd vernield. De overige twee goede doelen zijn MS Liga Vlaanderen en Olivia Hendrickx Research Fund.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER