Direct naar artikelinhoud
Pukkelpop

Het Pukkelpop-parcours van Eva De Roo: "Rillen onder een dekentje, ook dàt is Pukkelpop"

Eva De Roo met Skyve op Werchter dit jaar.Beeld Illias Teirlinck

Vanavond speelt ze op Pukkelpop ten dans in de Boiler Room met Skyve, en de komende dagen hoort u Eva De Roo telkens tussen vier en acht op StuBru - vanop het festival. But no rest for the wicked: in haar programmaboekje staan donderdag ook een tiental acts rood omcirkeld.

We bellen Eva De Roo op een familiefeest. Terwijl ze drie koteletten tegelijk in haar waffel probeert te proppen, willen wij weten welke acts ze donderdag op Pukkelpop tipt. 

“Ik ben een grote technofan, en Marcel Dettmann (Boiler Room, 22.00u) is op dit moment echt wel een van de beteren in het genre. Lekker kwalitatieve, harde techno. Omdat iedereen jaarlijks zijn portie Dettmann moet hebben, wil ik hem nu zeker niet missen.”

Verder is ze benieuwd naar Brockhampton (Dance Hall, 16.30u). “Die maken heel melodieuze muziek. Het is niet zo praat-praat-praat zoals bij Drake en consorten. In dezelfde tent wil ik Martin Solveig (Dance Hall, 01.00) zien. En Unknown Mortal Orchestra (Marquee, 18.15u) speelt ook, hè? Eigenlijk staan er heel veel namen op mijn lijstje. Chet Faker (Club, 23.30u) heb ik nooit eerder gezien – schande! – maar ik vind zijn muziek verschrikkelijk goed.”

War On Drugs

Uit het blote hoofd kan De Roo niet vertellen hoe vaak ze al op Pukkelpop is geweest. “Maar het was wel mijn eerste festival ooit. Ik was vroeger een skategirl, en op mijn veertiende stond ik de hele tijd voor de Skate Stage (die nu niet meer bestaat, GVA). Dat was geweldig: in de moshpit loos gaan en op een gast zijn schouders gehesen worden. Toen dacht ik: bestaat deze hemel echt? (lacht)

“Ik mocht van mijn ouders toen blijven slapen op de camping. Dat was super, al moest ik 's nachts geëvacueerd worden. Dat was in 2001, toen iedereen zowat wegspoelde op de camping. Om negen uur ’s ochtends zat ik weinig glamoureus te rillen onder een gouden isolatiedekentje in een schooltje, om daarna met de trein naar huis terug te keren. Dat was een hardcore eerste kennismaking met de festivals. En de beste vuurdoop: sindsdien kan ik alles aan.”

'Pukkelpop was mijn eerste festival ooit. Ik dacht toen: bestaat deze hemel echt?'
Eva De Roo

The War On Drugs (Main Stage, 21.00u) hoeft ze daarom niet per se te zien op een festival. “Al vind ik hen fantastisch. Maar je moet je nogal concentreren op die muziek. En je moet ervoor in de stemming zijn. Dat is vandaag wellicht niet het geval: ik verkeer op een festival in een, welja, feestelijke sfeer (lacht). Ik zag hen al in de AB en die fantastische herinnering wil ik niet verpesten met een minder concert. (twijfelt) Anderzijds hebben ze wel geweldige songs. En een slidegitaar. Fuck it, ik ga toch naar The War On Drugs!”

Valse noot

Naar Dua Lipa (Main Stage, 19.05u) wil ze ook. “Maar dan om te zien welke outfit ze draagt, en om te staren naar haar mooie buik (lacht). Dat klinkt misschien oppervlakkig, maar ik vind dat Dua Lipa niet kan zingen. Meestal voel je op voorhand dat ze de volgende hoge noot niet zal halen. Op dat vlak stelt ze helaas nooit teleur.”

Dat ze moet presenteren voor StuBru op Pukkelpop staat een authentieke festivalervaring in de weg, maar De Roo heeft dat ervoor over. “Ik doe het middagblok, maar ik probeer wel altijd voldoende acts mee te pikken. Je moet het festival echt voelen. Me kunnen inleven is wel mijn job, hé. Ik doe dat niet voor mezelf, hoor. Ik offer mijn weekend en slaap graag op voor de mensen (lacht).”