Vrouw belandt in kanaal met elektrische fiets, man springt achterna: beiden vermist

Een man van 80 jaar en zijn vrouw van 72 jaar uit Bilzen zijn sinds dinsdag vermist. De twee maakten een fietstochtje en keerden niet huiswaarts. De elektrische fiets van de man is aangetroffen langs het kanaal in Eigenbilzen.

ppn/RD/mige

De politie vermoedt dat de fiets van de vrouw in het water ligt. Vermoedelijk is de vrouw in het kanaal beland met haar elektrische fiets, waarop haar man haar achterna is gesprongen. De precieze omstandigheden zijn nog altijd onbekend.

De melding van de vermissing liep dinsdag rond 17 uur bij de politie binnen. De brandweer van Bilzen verleende dinsdagavond al ondersteuning aan de cel vermiste personen tijdens een eerste zoekactie naar het echtpaar. De civiele bescherming nam woensdag omstreeks 10u30 de zoektocht over. Bij de zoektocht werden twee boten te water gelaten. Ongeveer een uur na de opstart werd een boei in het water gelegd, niet veel later werd een slachtoffertent door de brandweer opgezet.

Amper 10 minuten later, omstreeks 11u40, verplaatsten de hulpdiensten zich snel richting Genk. Twee kilometer verderop begon een nieuwe zoekactie. Het is nog niet bekend of de twee zoektochten met elkaar verband houden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer