Karin Christianen werkt aan een van de vijf draaitafels van Mea Via.© ronny van den ackerveken

Keramiek Mea Via van Karin Christianen vindt stek in erfgoedwoning: “Focus ligt op draaitafels voor workshops”

Minderhout -

In het als bouwkundig erfgoed erkend gebouw in de Desmedtstraat in Minderhout (Hoogstraten) waar jarenlang naaiatelier ZigZag was, heeft Mea Via haar intrek genomen. Karin Christianen vond er de ideale locatie voor haar keramiek en je kan er ook workshops volgen.

Ronny van den Ackerveken

Karin Christianen uit Minderhout heeft een master in audiovisuele beeldkunst en was tien jaar zaakvoerster van Aqua Noord in Meer. “Ik ben gestopt om voor mijn kinderen te zorgen”, vertelt Karin. “Creatief zijn heeft altijd in mij gezeten”, vertelt Karin. “Ik heb vroeger keramiek gedaan en ben er na een workshop weer mee begonnen. Na het aanschaffen van een schijf kon ik de inboedel van iemand uit Zandhoven overkopen. Daar ben ik met Mea Via gestart. Toen ik vernam dat ZigZag ging stoppen, heb ik bij uitbaatster Nicole geïnformeerd of er al kandidaten waren voor het pand. Zo kon ik dichter bij huis werken. Nicole was blij dat er na haar opnieuw iemand met zin voor creativiteit in het gebouw ging komen.”

© ram

“Het is een charmant pand. Aan het interieur is niet zo veel veranderd. De opbergvakken aan de zijkanten heb ik behouden. Die komen nu goed van pas om mijn keramiek uit te stallen en om potten te laten drogen. De focus ligt op de draaitafels voor vijf personen. Je hebt niet veel plaatsen in de streek waar je op een draaitafel met klei aan de slag kan. Alle benodigdheden zijn aanwezig, van kleiwals tot mallen om in te werken. Voor de workshops en initiaties kan je individueel inschrijven, maar ook als ouder met kind. Op woensdagnamiddag zijn kinderfeestjes mogelijk.”

Het interieur met de opbergvakken bleef bewaard.© ram

Gastdocenten

Mea Via is Latijn voor mijn manier. Met die naam maakt Karin duidelijk wat ze wil. “Ik ben een perfectionist en probeer mijn eigen ding te doen”, legt Karin Christianen uit. “In plaats van het traditionele te volgen, ga ik liever op zoek naar een andere manier om conceptueel bezig te zijn. Dat doe ik ook als iemand komt om keramiek te laten maken voor een geboorte of een overlijden. Van bedrijven die een cadeau willen geven, heb ik eveneens al bestellingen ontvangen. In het najaar nodig ik gastdocenten uit voor onder andere werken met porselein.”

Instagram.com/meavia_atelier

© ram

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners