Man vervoert kilo’s bevroren vis en frieten in onhygiënische omstandigheden

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft maandag een bestelwagen aan de kant gezet na een controle. In de laadruimte lag onder meer achttien kilo vis en tien kilo frieten, bestemd voor een restaurant in het centrum. De eetwaren werden vervoerd in onhygiënische omstandigheden.

Het Orida-fietsteam zette de bestuurder van de bestelwagen aanvankelijk aan de kant in de Kronenburgstraat omdat de passagier geen gordel droeg. “Bij controle bleek dat de bestuurder illegaal in ons land verbleef. Zijn Zuid-Amerikaans rijbewijs wordt in België niet erkend en was bovendien verlopen. De bestelwagen was ook niet geldig gekeurd”, aldus de politie.

In de laadruimte lag heel wat eten dat niet gekoeld vervoerd werd. “Achttien kilogram vis, ruim tien kilo frieten en erwten dienden vernietigd te worden, gezien ze ontdooiden terwijl ze werden vervoerd”, aldus de politie. “De voedingswaren waren ook niet gescheiden van de andere rommel in de bestelwagen opgeslagen. Alles was onderweg naar de horecazaak van de passagier en eigenaar van de bestelwagen.”

 (jtp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners