Het Cantabo koor en Vic De Wachter.© rr

Gregoriaans koor treedt samen met Vic De Wachter op in de Sint-Lambertuskerk

Ekeren -

De bekende schilderijen ‘Mysteries van de Rozenkrans’ komen op vrijdag 3 mei tot leven door Vic De Wachter en een gregoriaans koor. In de Sint-Lambertuskerk word je meegenomen door de dominicaan die aan de hand van deze schilderijen terugblikt op zijn leven.

Het gregoriaanse koor Schola Gregoriana Cantabo en verteller Vic De Wachter brengen een vertelconcert over de vijftien schilderijen van de Mysteries van de Rozenkrans.

Deze bekende vijftien werken werden in de zestiende eeuw geschilderd en sieren de Sint-Pauluskerk in Antwerpen. Ze komen nu tot leven aan de hand van afwisselend gregoriaanse gezangen en voorgelezen teksten.

Levensverhaal

‘Mysteries’ is het verhaal van de dominicaan die een groot deel van zijn leven doorbracht in de Sint-Pauluskerk. De oude man loopt nieuwe mensen tegen het lijf, maar blikt ook terug op zijn rijkelijk gevulde leven. Maar twijfel overvalt hem: heeft hij dingen in zijn leven gemist, juiste beslissingen genomen en waar is God?

De voorstelling vindt plaats op vrijdag 3 mei om 20 uur in de Sint-Lambertuskerk in Ekeren. Je kan een ticket kopen via de website aan 15 euro of aan de kassa voor 18 euro. (mdcl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners