© JEFFREY GAENS

Verdachte van vluchtmisdrijf in Lanaken blijft onder elektronisch toezicht

De raadkamer in Tongeren heeft vrijdag de aanhouding onder elektronisch toezicht bevestigd van de 33-jarige verdachte van het verkeersongeval met vluchtmisdrijf in Lanaken. Hij blijft zijn enkelband dus houden.

Vorige zondag raakte een 24-jarige man uit Lanaken zwaargewond na een aanrijding, toen hij met zijn vader naar huis wandelde. Ze waren net van de bus gestapt na het bijwonen van de bekerfinale tussen Genk en Standard op de Heizel.

LEES OOK. Slachtoffer vluchtmisdrijf krijgt shirt en gesigneerde bal KRC Genk

Vader en zoon zijn supporter van KRC Genk en wandelden van het café op de Pannestraat naar huis richting de Stationsstraat. De zoon werd langs achter aangereden en opgeschept door het voertuig. De bestuurder van de wagen hield even halt, maar reed uiteindelijk toch door. Via buurtbewoners werden de hulpdiensten verwittigd.

De zoon belandde met zware kwetsuren op de afdeling intensieve zorgen van het ziekenhuis in Genk. Zondag kon de politie van de zone Lanaken-Maasmechelen de verdachte opsporen en arresteren. De onderzoeksrechter besliste om de 33-jarige verdachte onder elektronisch toezicht te plaatsen.

Aangeboden door onze partners