© JAA

Gemeente plaatst deze maand nieuwe zitbanken en vuilnisbakken: wijk De Spildoren bijt spits af

De wijk De Spildoren kreeg als eerste een nieuwe zitbank. De gemeente plaatst de komende maanden over heel Schilde en ’s-Gravenwezel nieuw straatmeubilair.

jaa

“Als gemeente investeren we in meer en betere rustpunten ten belope van liefst 603.000 euro. De versleten zitbanken en vuilnisbakken worden overal vervangen en uitgebreid”, aldus Olivier Verhulst (Open Vld), schepen van Milieu. “Hiermee zetten we verder in op het groene karakter van onze gemeente. Het nieuwe straatmeubilair is gekozen op basis van de groene huisstijl.”

In totaal heeft de gemeente 94 nieuwe zitbanken met leuning, 22 zitbanken zonder leuning, 30 picknickbanken en 143 vuilnisbakken besteld. De Spildoren kreeg de primeur met een eerste zitbank, picknickbank en vuilnisbak. Dit werd alvast feestelijk ingehuldigd door iedereen die actief meewerkte aan dit project.

“De gemeente Schilde werd voor de uitrol van het project ingedeeld in zeven wijken. Eerst is wijk Breeveld/Putseheide aan de beurt. Deze zal volledig afgewerkt zijn tegen het bouwverlof”, aldus Verhulst. “Na het bouwverlof komen wijk Picardië, dorpskern ’s-Gravenwezel, wijk Zonnebos, wijk Schilde Bergen, wijk Speelhof en wijk Steynhoeve aan de beurt. Pas tegen het einde van het jaar zullen alle nieuwe banken en vuilnisbakken hun plaats hebben gekregen.”

“Inwoners, verenigingen en handelaars kunnen zich als peter of meter van een zitbank of picknickbank opgeven”, besluit burgemeester Dirk Bauwens (N-VA) met het oog op het onderhoud ervan.