Eindhoven voelt nauwelijks hinder door staking cabinepersoneel Ryanair

© REUTERS

Reizigers hebben dinsdag nauwelijks last van de staking van het cabinepersoneel van de Ierse lowcostmaatschappji Ryanair op Eindhoven Airport. Er is nog geen enkele vlucht geannuleerd, slechts één vlucht staat met grote vertraging op het vertrekschema van de Nederlandse luchthaven nabij de grens met België.

De vakbond FNV denkt dat Ryanair cabinepersoneel van andere basissen heeft ingeschakeld. Volgens projectleider Leen van der List negeert de luchtvaartmaatschappij op die manier een uitspraak van de rechter die eerder bepaalde dat het bedrijf geen stakingsbrekers mag inzetten.

De stewards en stewardessen van Ryanair staken dinsdag als protest tegen de plotselinge sluiting van de basis in Eindhoven. Vier vliegtuigen van Ryanair worden vanaf 5 november ergens anders gestationeerd. Piloten en cabinepersoneel worden gedwongen om te gaan werken vanuit andere bases in Europa.

Ryanair heeft dinsdag in totaal 22 vluchten van en naar Eindhoven Airport gepland staan die worden uitgevoerd door de bemanning die er is gestationeerd.

Vakbonden uit verschillende Europese landen dienden vorige week een stakingsaanzegging “onder probatie” in bij Ryanair. Indien de lowcostmaatschappij haar beleid niet radicaal verandert (met toepassing van de lokale arbeidswetgeving in de landen waar ze actief is), volgen er eind dit jaar acties.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen