© Jef Matthee

Zweedse band roept op tot masturbatie op Graspop

De gemaskerde Zweedse hardrockgroep Ghost heeft donderdagavond een verpletterende indruk gemaakt op het hoofdpodium van Graspop. Ghost koppelt zware riffs aan melodieën die aan Abba doen denken. Bijna elk nummer werd vol overgave meegezongen door het publiek.

Christof Willocx

© Gil Plaquet

De frontman van Ghost is Kardinaal Copia, het alter ego van de 37-jarige Zweed Tobias Forge. Tijdens vorige tournees verkleedde hij zich als paus, waardoor enkele fans in het publiek een kleed en een mijter aan hadden.

Ghost schudde de ene na de andere topsong uit de heavy gitaren. De nieuwe catchy single ‘Rats’ toverde Graspop om in een extralarge versie van ‘Dessel zingt’, ‘From the pinnacle to the pit’ heeft de beste baslijn uit de moderne metalgeschiedenis en in ‘Mummy dust’ werd het publiek getrakteerd op een confettiregen.

In het met een Amerikaanse Grammy bekroonde ‘Cirice’ gingen duizenden vuisten ritmisch op en neer.

De liefde tussen het publiek en de band klom tot zo’n grote hoogte, dat Kardinaal Copia zijn toeschouwers aanraadde om na het concert te masturberen. “Wij zouden met jullie allemaal de liefde willen bedrijven, maar dat gaat niet. Neuk dus jullie zelf”, aldus de kardinaal.

Het publiek zong afsluiter ‘Monstrance clock’, een ode aan het vrouwelijke orgasme, vervolgens lustig mee.

Fleddy Melculy: lachen met fanshirts en vegetariërs

© Jef Matthee

De Vlaamse metalcoregroep Fleddy Melculy was donderdagavond een van de populairste bands op de zijpodia van Graspop. Duizenden fans zongen aan de Jupiler Stage hits als ‘Varken’ en ‘668, de buurman van de beast’ mee.

Zanger Jeroen Camerlynck uitte in ‘Geen vlees, wel vis’ zijn frustratie over vegetariërs die wel vis eten en in ‘T-shirt van Metallica’ werden mensen met fanshirts op de korrel genomen, die geen voeling hebben met de band die op hun t-shirt staat.

De refreinen werden een voor een meegescandeerd en er passeerden heel wat crowdsurfers over de hoofden van het publiek. In ‘Abu van de nightshop’ passeerde er zelfs een Arabisch uitziende man op een kameel op het podium. Leuk gevonden, maar het was allemaal ook een beetje plat. Voor fijnzinnigheid moet je dan ook niet bij Fleddy zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER