Pickpocket en defecte trein leggen treinverkeer op belangrijkste as in België plat

© BELGA

Het treinverkeer op de Brusselse Noord-Zuidas is donderdagochtend zwaar verstoord door twee incidenten. Dat meldt spoorwegnetbeheerder Infrabel. Een trein die vaststond in Brussel-Centraal door een technisch defect en een pickpocket die langs de sporen liep, zorgden ervoor dat het treinverkeer op de drukke as stilgelegd moest worden. Ondertussen is het treinverkeer hersteld, maar er zijn nog gevolgvertragingen.

gjs

Rond 7 uur kwam een trein ter hoogte van Brussel-Centraal tot stilstand door een technisch defect, waardoor het treinverkeer op één spoor werd onderbroken. Kort daarna liep een pickpocket vanuit Brussel-Noord langs de sporen richting Brussel-Centraal, wat leidde tot het volledig onderbreken van het treinverkeer tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid.

Ondertussen is het treinverkeer hersteld, maar moeten reizigers nog rekening houden met vertragingen van minstens 15 minuten voor alle treinen die via de Noord-Zuidas rijden.

“Een op de drie treinen in België passeert in Brussel op die as”, zegt Thomas Baeken van Infrabel. “Als er dus een incident gebeurt, heeft dat meteen een grote impact. Als het treinverkeer stilligt, heeft dat een domino-effect.”

Baeken herhaalt de oproep die al meermaals gedaan werd: “Spoorlopen is levensgevaarlijk en ontmoedigen we echt.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen