© Politie Antwerpen

230.000 euro in beslag genomen en zes arrestaties in drugsonderzoek, eerder al 16-jarige ‘bewaker’ opgepakt

Deurne -

De Antwerpse politie heeft woensdag ruim 230.000 euro in beslag genomen in een drugsonderzoek. Zes verdachten werden gearresteerd, twee zijn aangehouden. In het lopende onderzoek pakte de politie eind april nog een 16-jarige kerel op.

De politie voerde woensdag acht simultane huiszoekingen uit. In totaal werden daarbij zes verdachten gearresteerd. “Een verdachte vluchtte weg, maar keerde op zijn passen terug om zijn gsm te nemen. Hij werd gearresteerd. De politie kon ook verhinderen dat twee anderen de vlucht namen”, zegt woordvoerder Kim Bastiaens van de Antwerpse politie.

Bij de huiszoekingen nam de politie 230.000 euro, 1,3 kilogram cocaïne, twee vuurwapens, vijftien gram hasj, twee gram cannabis, twintig gsm’s, twee luxevoertuigen en luxekledij in beslag. “De onderzoeksrechter besliste om vijf van de zes verdachten voor te leiden. Twee van hen zijn aangehouden”, zegt Bastiaens.

© Politie Antwerpen

De huiszoekingen kwamen er in een lopend onderzoek van het wijkondersteuningsteam Oost. Dat onderzoek ging van start toen de politie eind april in de buurt van het Boekenbergpark een man op een elektrische step wilde controleren. De man liet zijn step en een grote winkeltas onmiddellijk achter en probeerde tevergeefs te vluchten. In de tas zat acht kilo coke.

LEES OOK. Honderd kilogram cocaïne aangetroffen in appartement in Deurne-Zuid, 16-jarige gearresteerd

Bij een daaropvolgende huiszoeking in de Boekenberglei trof de politie 100 kilogram cocaïne aan in een appartement. Een 16-jarige die de partij cocaïne bewaakte, werd gearresteerd. In het appartement lag ook 221.000 euro, vier alarmpistolen en een geldtelmachine. De jeugdrechter besliste toen de 16-jarige jongen te plaatsen in een gesloten instelling.

Het pand was vermoedelijk de zogenaamde ‘stash’ van een criminele organisatie, de plaats waar blokken cocaïne bewaard worden in afwachting van een verkoop aan dealers en tussenpersonen. (jtp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen