Coach Eddy Faus gaat zaterdag met de U18 van Antwerp Giants op zoek naar de Belgische titel.© GMAX AGENCY

Basketbal Final 4 Youth

Drie Antwerpse basketploegen op zoek naar Belgische jeugdtitel

Merksem -

In de Heylen Vastgoed Basket Campus in Merksem organiseert Telenet Giants Antwerp zaterdag en zondag de Final 4 van de jeugd. De halve finales en finales bij de jongens in de categorieën U14, U16, U18 en U21 staan op het programma. Telenet Giants Antwerp met twee ploegen en Guco Lier met één team zijn de vertegenwoordigers uit de provincie Antwerpen.

cpm

In Merksem wordt zaterdag en zondag met de beste Vlaamse en Waalse ploegen gekampt om de Belgische titel. Uit de provincie Antwerpen gaan drie ploegen op zoek naar de titel. Telenet Giants Antwerp speelt met de U18 zaterdag (12.15 uur) de halve finale tegen Limburg United. Wint het die wedstrijd, dan volgt de finale om 18 uur tegen de winnaar van Falco Gent-Spirou Charleroi. Eddy Faus, general manager van Telenet Giants Antwerp, is de coach van de U18. “Het is mooi dat we met onze club dit schitterend evenement in onze Campus kunnen organiseren. Onze fans kunnen de Belgische toptalenten in de diverse categorieën dit weekend live aan het werk zien. Wij hopen uiteraard op succes met onze twee teams”, aldus Faus.

Bij de U21 werken de Giants zondag om 12.15 uur de finale af tegen BC Oostende. Bij eventuele winst is er om 18 uur de finale tegen de winnaar van het duel Spirou Charleroi-Kortrijk Spurs. Bij de U16 is er zondag om 10.30 uur de halve finale tegen tussen Guco Lier en Spirou Charleroi. Als de Lierenaars juichen, werken ze zondag om 15.30 uur de finale af tegen de winnaar van Luik-United Woluwe.

Een dagticket kost 12 euro en kan alleen aan de kassa worden gekocht. Tickets per wedstrijd kosten 7 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal