© RR

Mars heeft een bijzonder cadeau voor 100-jarige Martha die elke dag een Twix eet

Martha Camps uit Heist-op-den-Berg heeft zondag haar honderdste verjaardag gevierd met een bijzonder cadeau. Ze is gek op Twix en als trouwe fan van de chocoladerepen kreeg ze van de producent twee volle dozen opgestuurd, goed voor elke dag van het jaar een Twix.

Elke honderdjarige heeft wel zijn of haar geheimpje om zo oud te worden: op tijd en stond een borreltje drinken, kruiswoordraadsels invullen of appels eten. Bij Martha is haar geheime wapen een Twix. “Elke dag na haar middageten eet ze er een op. Ze kan er enorm van genieten. Ze slaat echt geen dag over”, legt Anick Van Hout van woonzorgcentrum Heilige Familie in Heist-op-den-Berg uit.

“Daarom hebben we met het animatieteam een e-mail gestuurd naar de hoofdzetel van Mars om te vragen of ze voor een trouwe fan als Martha geen extraatje konden doen. Daar hebben ze tot onze grote verrassing positief op geantwoord en ze stuurden twee volle grote dozen Twix op. Ze zal de komende tijd niet zonder vallen”, lacht Anick.

Martha zelf was er heel blij mee. “Het was een grote verrassing. Ik ben heel blij dat mijn familie en het gemeentebestuur mee zijn komen vieren. Het was echt een onvergetelijke dag. Maar dat ik zo veel Twix’en zou krijgen, had ik nooit verwacht”, lacht de eeuwelinge.

Poseren met Twix

Dus werd er een foto gemaakt waarin de familieleden en de ruime delegatie van het Heistse gemeentebestuur poseren met een Twix in de hand. “Zo hebben we deze unieke verrassing vastgelegd”, zegt familielid Tessa Van Herck. “Ons moe kan dus tot haar volgende verjaardag elke dag een Twix eten”, klinkt het.

Martha is de weduwe van Jos Willemsens, samen kregen ze één zoon Theo. Er zijn ook nog kleinzonen Dimitri en Steven en drie achterkleinkinderen Nand, Flor en Amelie. Die laatste is trouwens dit jaar geboren, exact honderd jaar dus nadat Martha zelf het levenslicht zag.

Sinds drie jaar woont ze in woonzorgcentrum Heilige Familie in Heist-op-den-Berg en ze is nog steeds in relatief goede gezondheid.

© rr

© rr

(bepr)