Direct naar artikelinhoud

Tot 20 graden vandaag, maar zeker in oosten is lokale bui niet uitgesloten

Tot 20 graden vandaag, maar zeker in oosten is lokale bui niet uitgesloten
Beeld thinkstock

Vandaag verwacht het KMI - na het verdwijnen van het ochtendgrijs - brede opklaringen. In de loop van de dag wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt. In de namiddag vergroot de kans op enkele plaatselijke buien, vooral over het oosten. De maxima liggen tussen 15 en 20 graden. De wind waait zwak en aan de kust matig, uit noordoost of uit veranderlijke richtingen.

Vannacht krijgen we opklaringen met later vorming van nevel of mist. De minima schommelen tussen 5 of 6 graden in de Hoge Venen en 11 graden aan zee. Er waait een zwakke oostenwind.

Morgen begint grijs met plaatselijk nevel of mistbanken. Later wordt het wisselend bewolkt met kans op een bui, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. We verwachten maxima tussen 15 en 20 graden bij een meestal zwakke wind uit oost tot zuidoost.

Donderdag trekt een storing langzaam over ons land en krijgen we zwaarbewolkt weer met regen of buien. In de loop van de namiddag kunnen opnieuw opklaringen voorkomen. Maxima tussen 14 en 19 graden, bij een matige wind die draait van zuidoost naar west tot zuidwest.

Vrijdag verwachten we eerst wisselende bewolking. In de late namiddag bereikt een nieuwe, zwakkere storing ons land en verwachten we opnieuw regen of buien. Het blijft wel zacht met temperaturen tot 21 graden in het centrum van het land. Er staat een zwakke tot matige zuidenwind.