Mee in één minuut: bitsig debat in de Kamer, 16-jarig meisje doodgeschoten en KFC in België

Hebt u een minuutje? Met dit handige overzicht bent u in 60 seconden helemaal mee met het nieuws van de dag.

evdg

Het ging er bitsig aan toe in de Kamer vandaag. Het debat, waarin vooral de oppositie fel tekeer ging, vormde het begin van een cruciale driedaagse voor premier Michel en zijn minderheidsregering. De grote vraag is of er een motie van wantrouwen komt.

Een vader van twee kinderen is naar de rechter gestapt tegen de nieuwe kinderbijslagregeling. “De hervorming zal me bijna 60.000 euro kosten. Dat is oneerlijk.”

De Red Lions, die zich zondag in India tot wereldkampioen kroonden, zijn op Belgische bodem geland. Na ontvangst door de koning, werden ze hartelijk onthaald op een bomvolle Grote Markt in Brussel.

’s Werelds populairste kip-restaurantketen Kentucky Fried Chicken opent dit voorjaar haar deuren in Brussel. “Het is het startschot voor nog meer restaurants die zullen worden geopend met franchisepartners”, klinkt het.

Een zestienjarig meisje is in Rotterdam doodgeschoten, de 31-jarige verdachte is opgepakt. Over de aanleiding voor de schietpartij is nog niets bekend, mogelijk gaat het om de ex-vriend van het slachtoffer.

De visagist van koningin Mathilde is gisteren een hele dag verhoord in het onderzoek naar de diefstal van een deel van de Luxemburgse kroonjuwelen.

Het hing al een tijdje in de lucht maar nu is het zover: Manchester United heeft José Mourinho ontslagen. Dat meldde de club van Romelu Lukaku en Marouane Fellaini op zijn website.

Nog niet uitgelezen? Meer nieuws op Nieuwsblad.be!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer