woensdag 21 maart 2018 - Goesting
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Tom Dice ziet de toekomst weer rooskleurig in. rr

mUZIEK

Tom Dice wil opnieuw de grote podia beklimmen

Tom Dice (28) heeft gisteren zijn nieuwe album ‘Better Days’ voorgesteld bij JOE. Het was de laatste jaren wat stil geworden rond de singer-songwriter die in 2010 zesde werd op het Eurovisie Songfestival.

De eerste jaren na dat onverwachte succes – het was tenslotte van 2004 geleden dat een Belgische act de finale had gehaald – ging het hem voor de wind: goud voor zijn eerste album ‘Teardrops’, voorprogramma van Taylor Swift in Nederland en België, viermaal genomineerd voor de MIA’s in 2011.

De laatste jaren had hij het moeilijker en hij laste zelfs enige tijd radiostilte in. Vooral dankzij radiozender JOE kwam hij opnieuw in de belangstelling. “Ik zing daar iedere dinsdag een cover van een bekende song en daar heb ik veel positieve respons op gekregen, luisteraars vroegen of ze sommige nummers op een cd konden terugvinden. Daarom is het idee ontstaan om dit album te maken, met twaalf covers en twee eigen nummers, ‘Cannonball’ en ‘Better Days’”, vertelt hij.

Tot de covers op het album behoren nummers als ‘Pompeï’ (Bastille), ‘That Don’t Impress Me Very much’ (Shania Twain), ‘Wannabe’ (Spice Girls) en ‘I Wanna Dance With Somebody Who Loves Me’ (Whitney Houston). “Het zijn allemaal nummers die in de JOE Top 2000 hebben gestaan. Van sommige songs heb ik iets heel anders gemaakt. Mijn versie van ‘You’re Beautiful’ werd door mijn familie zelfs niet herkend als een nummer van James Blunt. Een song als “Something Just Like This’ (van Chainsmokers & Coldplay) heb ik gekozen omdat ik er zoveel van mezelf in herken.”

Zijn nieuwe single ‘Better Days’, waaraan het album zijn titel heeft ontleend, zegt iets over hoe hij zich op dit moment voelt. “Ik heb een mindere periode achter de rug en wil nu vooral vooruitkijken. Met die ingesteldheid sta ik op: openstaan voor iets moois dat me misschien te wachten staat. Ik wil weer de grote podia beklimmen, hoe leuk de cafeetjes in Gent ook zijn.”

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws