© Archiefbeeld Dirk Vertommen

Minderjarige fietsendief probeert te vluchten door fiets naar politie te gooien

De lokale politie kliste dinsdagavond in Mechelen twee fietsdieven, al liep dat niet van een leien dakje. De twee mannen, waaronder een minderjarige, namen de vlucht. Na een korte achtervolging werd de minderjarige opgepakt aan de Colomabrug, nadat hij eerst nog geprobeerd had te vluchten door de fiets naar de inspecteurs te gooien. De tweede verdachte werd later opgepakt in het station.

jtp, svh

Twee fietsers trokken dinsdagavond omstreeks 20.30u de aandacht van een patrouille in de Bautersemstraat. Ze reden rond zonder verlichting. Toen de inspecteurs de twee wilden controleren, sloegen ze op de vlucht. De minderjarige verdachte werd na een korte achtervolging opgepakt aan de Colomaburg. "Hij had nog geprobeerd om te vluchten door een fiets naar de inspecteurs te gooien", zegt Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politie Mechelen-Willebroek.

De tweede verdachte, een 34-jarige man die gekend is voor eerder gepleegde feiten, werd in het station opgepakt. Hij had de fiets waarmee hij zich verplaatste op een onbekende plaats achtergelaten en werd nog niet teruggevonden. Na verhoor mochten beiden verdachten uit Brussel beschikken, maar een gerechtelijk onderzoek is opgestart. De fiets was eerder die avond gestolen en het slachtoffer moest nog klacht indienen. Hij werd terugbezorgd aan de eigenaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER