maandag 21 januari 2019 - FC Limburg
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

 Raymond Lemmens

Esp. Pelt - Houtvenne 1-0

Mertens houdt de drie punten op De Roosen

De confrontatie met Houtvenne zou voor Pelt de match van de waarheid moeten worden, maar daar leek het niet op. Pelt moest van begin af het spel ondergaan. Gelukkig waren ze bij Houtvenne niet bij de les. En er was een beresterke Mertens, die wel een vijftal van die 'gemaakte' kansen uit de muit hield.

fclimburg Pelt-Houtvenne (RL). Het Belang van Limburg

De goalie moest zich al in de 5' reppen bij een scrimmage maar pikte de bal weg voor de voeten van Put. Een kwartier later knalde Vervoort over een leeg doel. Op het halfuur kwam Pelt opzetten: Geijsels van ver maar geen probleem voor Pauwels. Dan toch consternatie met een Peltse aanval op rechts: Leën centerde de bal in de zestien, Van Aerschot beroerde het leer met de hand en ref Lucas wees terecht naar de stip. De penalty werd in eerste fase door Pauwels gestopt maar Goossens herpakte in de rebound. De kansen bleven legio voor Houtvenne. Maar niks in de 'box'. De muur kraakte maar begaf niet of er was nog goalie Mertens. Op de counter trapte (79') Pelt-spits van der Schoot nog de betere kans naar de filistijnen. 

 Raymond Lemmens

Moegestreden, maar blije gezichten na afloop in het Peltse kamp. De laatste thuiszege was van november (Nijlen) geleden en werd gevierd. Uitbundig? "Met gemengde gevoelens, maar het doet wel deugd. Misschien meer gekregen dan verdiend? Da’s voetbal. Blijkbaar ligt Houtvenne ons wel. Ik heb er nog nooit tegen verloren", fronste smaakmaker Ben Mertens de wenkbrauwen. "Maar ik denk dat wij hier tegen een van de betere zo niet het beste team van de reeks gespeeld hebben. Wij stonden verdedigend sterk. Tot aan de zestien mochten ze komen. Dat ik mijn aandeel in de overwinning heb? Als dat zo is, is dat aardig meegenomen, maar de ganse ploeg heeft zich dubbel geplooid om de voorsprong te houden. Het was pompen of verzuipen. Hoe dan ook, wij hebben de drie punten en dat is toch het voornaamste." Bijna werd het nog 2-0. Het wil - na Bornem - spits van der Schoot ook voor eigen publiek niet lukken. "De bal kreeg een plotse bots op het bevroren veld, maar feitelijk moest die er in", besloot de Nederlandse-Limburgse aanwinst.

 Raymond Lemmens

ESP. PELT: Mertens, Van Hees, Doms, Swolfs, van der Schoot (90' Wendeghama), Goossens, Klaps, Verbiets (86' Deckers), Schildermans, Leën (90' Wendeghama), Geijsels. 

HOUTVENNE: Pauwels, Van Bauwel, Van Aerschot (80’ Keita), Kocak, Naqqadi, Van Braeckel, Ven, Aan Asten, Vervoort, Put (80’ Michiels), Diaby (73' Wouters). 

DOELPUNT: 34' Goossens 1-0. 

STRAFSCHOP: 34' Goossens (gemist). 

GELE KAARTEN: Van Hees, Goossens, Verbiest, Van Aerschot, Van Braeckel. 

SCHEIDSRECHTER: Lucas. 

TOESCHOUWERS: 220. 

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws