Richard Branson
Volledig scherm
Richard Branson © AFP

Richard Branson voorspelt einde van gewone werkweek: “Weekend van drie of vier dagen wordt binnenkort realiteit”

Werkdagen van 9-tot-5 en vijfdaagse werkweken zullen spoedig tot de verleden tijd behoren, aldus miljardair Richard Branson. Door technologische ontwikkelingen zal deze werkindeling volgens de zakenman achterhaald worden.

48 reacties

  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    Dus als ik het goed begrijp zal Branson dan zijn personeel voor drie of vier dagen werk per week even veel of zelfs meer betalen dan nu ? Zou die man dat echt zelf geloven ?
  • Roland Jeronimus

    5 jaar geleden
    Het is een andere manier van denken en absoluut onvermijdelijk. Geld is een middel om een economie op gang te houden. De wereld zal socialer zijn, politici zullen de aangevers zijn en de mensen de beslissers. Eigenlijk is het nieuwe stelsel eenvoudiger als het huidige stelsel, je moet er alleen voor openstaan en in eerste instantie denken in mogelijkheden i.p.v. onmogelijkheden.
  • René Lippeveld

    5 jaar geleden
    Niet toestaan ? Dar is nu net het probleem. Die aandeelhouders hoeven er helemaal niet te zijn.
  • Elise Van Damme

    5 jaar geleden
    Dit geld dan net zo goed voor alle Westerse fabrieken die in Azie,oostblok ed worden neergeplant. Gaan de mensen daar dan ook ipv 7/7 nu voor een hongerloon maar 3 dagen moeten werken voor reeds bestaand hongerloon? Neen ik vrees dat we naar een nog grotere klasse,kaste-maatschappij zullen evolueren.Enkelingen die de toekomstige en zeer gegeerde jobs zullen kunnen bemachtigen.De superrijken en industrielen,en dan het overgrote deel werklozen aka toekomstige armen.
  • Tom Soreyn

    5 jaar geleden
    De aandeelhouders van grote bedrijven zullen dat nooit toestaan. Als ze vorig jaar bv 20000 euro winst boekten en dit jaar maar 10000 zullen ze redenen dat ze 10000 euro verlies hebben geleden. Overschakelen naar minder werkdagen kost geld en zal dus niet van de aandeelhouders mogen komen dus it's only a dream