© JHS

© JHS

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

IN BEELD. Zes burgemeesters leggen eed af bij gouverneur

Zes burgemeesters hebben maandag de eed afgelegd bij gouverneur Cathy Berx. Het gaat om de nieuwe burgervaders of -moeders van Kapellen, Stabroek, Wommelgem, Rijkevorsel, Westerlo en Zwijndrecht.

1. KAPELLEN. Dirk Van Mechelen (Open Vld)

Dirk Van Mechelen maakte op 14 oktober van Kapellen weer een echt “blauw bastion” in een voor de rest behoorlijk geel gekleurde Antwerpse rand door een absolute meerderheid te behalen met zijn Open Vld. Toch beslisten de liberalen om coalitiepartner N-VA aan boord te houden voor een wel erg ruime meerderheid van 23 op 29 zetels. N-VA moet het nu wel stellen met één schepenmandaat - voor Valerie Van Peel - in plaats van twee.

© JHS

2. STABROEK. Rik Frans (N-VA)

In Stabroek gaat de coalitie van N-VA en CD&V verder met Rik Frans opnieuw als burgemeester.

© JHS

3. WOMMELGEM. Frank Gys (N-VA)

In Wommelgem koos N-VA opnieuw voor Open Vld als partner. Frank Gys blijft er burgemeester.

© JHS

4. RIJKEVORSEL. Dorien Cuylaerts (N-VA)

Ook Dorien Cuylaerts werd ingezworen. Zij was al burgemeester, Cuylaerts hield in Rijkevorsel CD&V aan boord ondanks een absolute meerderheid voor N-VA.

© JHS

5. WESTERLO. Guy Van Hirtum (CD&V)

Guy Van Hirtum en CD&V beslisten om zonder de N-VA van onder meer Herman Wynants en Jan Ceulemans verder te gaan: CD&V behaalde er een absolute meerderheid.

© JHS

6. ZWIJNDRECHT. André Van de Vyver (Groen)

In Zwijndrecht bleef André Van de Vyver nipt in het zadel, hoewel N-VA over Groen sprong en de grootste partij werd. Groen slaagde er echter in om een coalitie te vormen met CD&V en sp.a voor een nipte meerderheid van 13 op 25 zetels. Elk van de drie partijen krijgt twee schepenen, naast Van de Vyver als burgemeester.

© JHS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER