© Dick Demey

Achel VV promoveert naar eerste: Groen-wit feest aan De Siggert

Achel VV heeft zich dan toch op de laatste speeldag tot kampioen weten kronen. Al was het letterlijk bibberen tot Theunissen in de laatste minuut voor de verlossing zorgde. Een groen-wit feest barstte los op De Siggert. Er werd zelfs door de erevoorzitter een echte kampioenenschaal overhandigd aan de kapiteins Kevin Wielockx en Jan Smolders.

Bart SCHIJNS

De afscheidnemende trainer Niki Brusselaers: "Sterke eindsprint"

Met de heenmatch in Tervant nam Niki Brusselaers (foto) de sportieve leiding over van Ivo Bernaerts. Vijftien wedstrijden later loodst hij samen met assistent Niels Haverkort en sportief verantwoordelijke Ruddi Tielemans tegen datzelfde Tervant Achel VV voor het eerst naar eerste provinciale. “Om kampioen te spelen moet alles op het juiste moment meevallen maar toch zal ik wel mijn steentje bijgedragen hebben”, zegt Niki Brusselaers die het seizoen begonnen was als assistent. “Ik denk dat we de titel te danken hebben aan onze sterke eindsprint. In de laatste tien matchen pakten we 26 op 30, hielden we zeven keer de nul en slikten we amper doelpunten. Acht weken geleden hadden we nooit gedacht dat we nog kans zouden maken op de titel. Toen stonden we negen punten achter maar onze concurrenten lieten punten liggen en daar hebben wij met een sterke organisatie optimaal gebruik van gemaakt. Ik ben dan ook fier dat ik met de titel afscheid kan nemen. Ik zal bij Lommel Kolonie met hetzelfde enthousiasme tewerkgaan.”

De voorzitter Vital Davids: "Trainerwissel was nodig"

“Alhoewel we als titelfavoriet bestempeld werden, heeft de ploeg nooit onder druk gespeeld. Als bestuur hadden we immers een top vijf plaats vooropgesteld. De spelers zijn er vanaf dag één wel volledig voor gegaan. We zijn wel een paar keer uit de top vijf gevallen wegens onnodig puntenverlies. Ik denk dan aan de matchen in Turkse en Gruitrode waar we telkens een 0-3-voorsprong uit handen gaven”, blikt voorzitter Vital Davids (foto) nog even terug. “De trainerswissel halverwege de competitie was zeker nodig. Brusselaers en Niels Haverkort hebben het toen overgenomen en dat heeft goed uitgepakt.” Volgens voorzitter Davids is Achel ook klaar voor eerste provinciale.”De accommodatie is top en structureel staat de club op punt. Met de gebroeders Vandebroek voor de flanken, Ben Lenaerts als controlerende middenvelder en eventueel nog een spits hebben we ons al goed versterkt. Het gros van de spelersgroep speelt ook al drie jaar samen. Ook dat gaat een troef zijn voor een bescheiden rol in de middenmoot.”

De spelverdeler Jan Smolders: "Winst in Reppel cruciaal"

In het tussenseizoen haalde Achel VV met Jan Smolders, Thomas Frederix en Arne Vromans heel wat ervaring uit het nationaal voetbal binnen. Met dertien doelpunten en een podiumplaats in ons spelersreferendum maakte vooral kapitein Jan Smolders (foto) de hoge verwachtingen waar. “Ik denk wel dat ik mijn steentje heb bijgedragen. Ik geef altijd het beste van mezelf en ik probeer de ploeg beter te laten spelen. Ik denk wel dat me dat vaak gelukt is. Met mijn twaalf doelpunten mag ik ook tevreden zijn over mijn efficiëntie in de grote rechthoek”, zegt Jan Smolders. In een sterke derde periode trok Achel de titel naar zich toe, toch is de winst bij concurrent Reppel volgens Smolders cruciaal geweest: “Die late treffer heeft ons een boost gegeven. Toen zijn we er echt in beginnen geloven dat het nog kon en hebben we de ommekeer ingezet. Ik hoop dat we volgend jaar in eerste niet in de degradatiezone terechtkomen zoals zo vaak bij promovendi. En als we dan af en toe eens kunnen stunten dan zullen we al heel tevreden zijn.”

ACHEL VV 2 - AC TERVANT 0ACHEL VV: Brecko, Vromans, Plessers, Timmermans, Frederix, Smolders, Van Der Wieln Geers, Vangerven (74’ Wertelaers), Van Den Dungen (80’ Cochet), Bekaert (86’ Theunissen).TERVANT: Deelkens, Ilyaas Imzri, Mullens, Doumkos, Cuyvers, De Matteis (83’ Ayoub Imzri), Bagci, Laenen, Vangeel (35’ Piens), Lekens, Veestraeten.DOELPUNTEN: 30’ Smolders 1-0, 89’ Theunissen 2-0.GELE KAARTEN: Lekens, Mullens, Deelkens, Cochet, Brecko, Plessers, Vromans.SCHEIDSRECHTER: Claesen.TOESCHOUWERS: 400