© Getty Images

Pech blijft Visma-Lease a Bike achtervolgen: Robert Gesink moet Giro al na dag één verlaten met handbreuk

Cian Uijtdebroeks zal in het restant van de Giro niet meer kunnen rekenen op Robert Gesink. De 37-jarige Nederlander heeft bij een val in de openingsetappe tussen Venaria Reale en Turijn zijn hand gebroken en zal niet meer van start gaan. Dat bevestigt Visma-Lease a Bike zondagochtend via sociale media.

Marnix Taes

Gesink kwam op 27 kilometer van de streep in aanloop naar de Colle della Maddalena ten val samen met het Italiaanse Bardiani-CSF-duo Filippo Fiorelli en Domenico Pozzovivo. De Nederlander vloekte, maar klom nadien weer op fiets en werkte het resterende gedeelte nog af om uiteindelijk als 169e te finishen op bijna een kwartier van ritwinnaar Jhonatan Narvaez. Na de rit bleek de schade dus groter dan gedacht.

Een stevige domper dus voor Gesink, die in zijn laatste jaar als profrenner op een bijzonder pijnlijke manier de Giro moet verlaten. De klimmer met een nogal opvallende stijl staat normaal gezien later dit jaar nog op de planning voor de Ronde van Spanje. Zijn ervaring -Gesink heeft maar liefst 23 grote rondes op de teller staan- zal hoe dan ook gemist worden.

Uijtdebroeks, die zelf goed meeklom met de andere favorieten en als veertiende over de streep kwam, verliest zo een nieuwe pion in zijn klimtrein. Eerder moest Koen Bouwman al verstek laten gaan voor de Giro wegens ziekte. Hongaars kampioen Attila Valter en de ervaren Sloveen Jan Tratnik zijn nu aangewezen om de rol als wegkapitein over te nemen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen