© JAA

Politie vat koppel dat verkopers van tweedehandsgoederen voor bijna 50.000 euro oplichtte

De lokale politie van Schoten heeft een koppel gearresteerd dat in aanmerking komt voor tientallen feiten van oplichting voor een totaalbedrag van zowat 50.000 euro. Volgens de politie zouden de verdachten luxegoederen zoals dure handtassen en laptops bij particulieren gekocht hebben via 2dehands.be en de pakjes al laten versturen hebben zonder het geld te hebben overgeschreven. Ze zouden ook de persoons- en bankgegevens van sommige van hun slachtoffers gebruikt hebben om gsm-abonnementen af te sluiten bij Orange.

Het onderzoek naar de feiten ging al in augustus 2016 van start, toen van over heel Vlaanderen klachten binnenkwamen over frauduleuze praktijken met eenzelfde werkwijze. In samenwerking met de zones Bodukap en Grens slaagde de politie van Schoten erin om de feiten aan de verdachten te koppelen. Het zou intussen om 80 feiten gaan.

Het koppel zou verkopers van luxegoederen op 2dehands.be misleid hebben. “Ze zetten de verkopers onder druk om de goederen snel op te sturen, door middel van een foto van een vervalste overschrijving”, stelt de politie. “De verkopers stuurden te goeder trouw de goederen op, maar ontvingen nooit geld. De oplichters lieten de pakjes leveren in onder meer Airbnb’s en postpunten om geen sporen achter te laten.”

De verdachten zitten momenteel in voorlopige hechtenis. Orange stelt zich intussen benadeelde partij vanwege de fraude met gsm-abonnementen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER