© Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Breeënaar riskeert 6 maanden cel voor aanrijding jonge vader na verkeersruzie: “Kindjes dachten dat hij papa zou vermoorden”

Een 59-jarige man uit Bree riskeert een opsluiting van zes maanden en een geldboete van 800 euro voor verkeersagressie. Na een incident tijdens een inhaalmanoeuvre wilde hij verhaal halen bij de andere chauffeur. Tijdens de ruzie die volgde zou de man de jonge vader opgeschept hebben op zijn motorkap. De kindjes van drie en vijf zagen het voorval gebeuren. “Ze waren hysterisch en dachten dat die man hun papa zou vermoorden”, aldus de advocaat van het slachtoffer.

Shde

Op 17 september 2017 reden beide partijen op een tweevaksbaan van Bree richting Kinrooi. Toen een wegversmalling naderde, wilde de vader met zijn jonge gezin in de auto, de vijftiger nog voorbijsteken. Deze verhinderde het manoeuvre door bewust in het midden van de weg te rijden. “Ik vreesde dat die auto de tijd niet meer had om het manoeuvre veilig uit te voeren dus ik wilde zo een ongeval voorkomen”, gaf de vijftiger - een voormalig vrachtwagenchauffeur - als uitleg. Toch hield de Breeënaar het hier niet bij. Hij achtervolgde het gezin tot bij hun thuis om de vader de les te spellen over wat zich eerder had afgespeeld. Daar liep de discussie uit de hand.

Papa vermoorden

Het jonge gezin, met twee kindjes van amper drie en vijf jaar, stapte uit hun geparkeerde auto. “Omdat ze het zo vreemd vonden dat die man hen tot aan hun woning had achtervolgd, gingen ze naar hem toe”, aldus de advocaat van de slachtoffers. “Omdat duidelijk was dat de situatie ging escaleren, besloot het gezin toch met z’n vieren gewoon naar binnen te gaan en die man te laten voor wie hij was. Maar toen ze voor zijn auto passeerden, gaf hij bruusk gas. Uit foto’s is te zien hoe het rubber van zijn banden aan het asfalt plakt. De mama kan samen met haar kindjes opzij springen maar de papa werd opgeschept en rolde over de motorkap. Gelukkig kwam hij terug op zijn voeten terecht.” Het slachtoffer liep vervolgens naar het open raam aan de bestuurderskant en gaf zijn aanvaller twee rake vuistslagen in het gezicht. “Die kindjes hebben alles zien gebeuren. Ze waren hysterisch. De ouders zijn met hun oudste zoontje zelfs naar een traumapsycholoog moeten gaan. Volgens hem wilde de chauffeur zijn papa vermoorden.” Voor het gezin wordt een voorlopig schadebedrag van een euro gevraagd.

Vrijspraak

De vijftiger zelf ontkent alle beschuldigingen. “Ik heb nooit iemand aangeraakt, laat staan aangereden. Ik ben de enige die zware klappen heeft gehad, wel tien minuten aan een stuk gaf hij me een rammeling. En dat gewoon omdat ik even mijn gedacht wou zeggen.” Zijn advocaat vraagt de vrijspraak. “Het enige wat we in dit dossier hebben zijn de verklaringen van beide partijen en die zijn allebei evenveel waard. Voor de rest zijn er geen getuigen. En die kinderen? Die kan je veel wijsmaken waardoor ze zoiets verklaren.”

Vonnis volgt op 13 februari.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer