Ruben Weytjens: “Intense buienzone op weg, Voeren gaat weer stevig prijs hebben”

Weerman Ruben Weytjens waarschuwt dat het in de late namiddag opnieuw hard kan regenen in Voeren. “Er is op dit moment een intense buienzone op weg naar Voeren. Het ziet ernaar uit dat die buienzone niet meer in kracht gaan afnemen voor ze Voeren bereikt.

Er is ook kans op onweer, dat gepaard kan gaan met veel neerslag op korte tijd. Ik blijf de weerkaarten voor Voeren ook hier op Extrema Outdoor elke minuut opvolgen.”

Meer dan 100 liter per vierkante meter viel er sinds vrijdagavond in Voeren. Vooral Moelingen is zwaar getroffen. Dit is het ergste dat we in Voeren al meegemaakt hebben”, zegt minister Zuhal Demir (N-VA) die zaterdagochtend naar de gemeente afzakte. “We zijn vooral hier om de mensen te ondersteunen, want dit is een drama. Alle focus moet nu gaan naar de zorgen van de mensen. De veiligheidsdiensten zijn hier ook heel hard aan het werken. De grootste focus is nu zorgen dat het water wordt weggepompt en dat er opnieuw stroom is. De droogmachines komen eraan en er zijn opruimacties gepland.”

(GN)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer