zaterdag 20 juli 2019 - Auto & Motor
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

 Hyundai Motorsport / Helena El Mokni

ralycross BK in Maasmechelen

Thierry Neuville inactie op de Duivelsberg

Het BK rallycross gaat na een broedpauze van vier maanden weer van start en krijgt zondag een mooie publiekstrekker. Niemand minder dan Thierry Neuville, vice-wereldkampioen rally, komt in actie. Hij zal een van zijn eigen CrossCars besturen.

Naast zijn activiteiten in het WK rally - en naast zijn prille vaderschap - is Thierry Neuville nauw betrokken bij Lifelive, een bedrijfje dat de TN5 CrossCar bouwt. CrossCars zijn karts voor de rallycross, oftewel buggy’s met de motor van een baanmotor. De klasse moet een ideale leerschool voor de autosport worden en rijdt sinds dit jaar met het BK rallycross. Dit weekend zijn die CrossCars dus in Maasmechelen te bewonderen.

Neuville - samen met zijn broer Yannick oprichter van het merk uit Sankt Vith - besliste op het laatste moment om af te zakken uit Monaco en te starten in Opgrimbie. “Ik ben heel blij dat ik zal meedoen aan de vierde manche van het heel nieuwe CrossCar-kampioenschap in Maasmechelen. Ik ben altijd een fan geweest van de klasse en nu de FIA nieuwe normen heeft ingevoerd voor veiligheid en prestaties kon ik er niet aan weerstaan mijn vakantie wat in te korten.”

Thierry Neuville zal een van zijn eigen CrossCars besturen. hbvl

Maris ongeslagen

Ook de vaste tenoren van het BK zijn zondag van de partij. In de Super 1600 verdedigt Zutendaalnaar Dennis Remans (Ford Fiesta) zijn leidersplaats, met ploegmaat Yves Teelen (Peugeot 208) als eerste achtervolger. Bij de SuperNationals -2000cc leidt Bert Coninx (BMW M3) vóór Kurt Lambers en Nick Neyens. Bij de SuperNationals +2000cc heeft Zonhovenaar Luc Maris (Volvo S40) het maximum van de punten.

Zaterdag is er het Vlaamse VAS-kampioenschap, zondag BK. (mc)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws