Direct naar artikelinhoud

Verkeerschaos in Antwerpen door twee ongevallen in Borgerhout: "Files alom"

Verkeerschaos in Antwerpen door twee ongevallen in Borgerhout: "Files alom"
Beeld Vlaams Verkeercentrum

Miserie op de Antwerpse ring, waar in de richting van Nederland vanmorgen drie rijstroken een tijdlang versperd waren door een ongeval ter hoogte van Borgerhout. Daar botsten een vrachtwagen en een auto. Die laatste moest getakeld worden. Ook in de richting van Gent gebeurde een ongeval. De Liefkenshoektunnel richting Nederland is tolvrij gemaakt.

"Het gaat niet om zware ongevallen, maar het stuk Antwerpse ring tussen Berchem en Borgerhout is het drukste van het land, dus daar is niet veel nodig tijdens de ochtendspits", zei Peter Bruyninckx van het Verkeerscentrum. "Het is niet bepaald een goede start van de werkweek in het Antwerpse."

Richting Nederland reden omstreeks 7.15 uur een vrachtwagen en een personenwagen op elkaar in tussen de af- en de oprit Borgerhout, zodat drie rijstroken versperd raakten. De personenwagen moest getakeld worden en er lag glas op de rijbaan. In de andere richting was enkel de rechterrijstrook versperd. 

Het ongeval richting Nederland zorgde omstreeks 8.30 uur voor een file tot in de Kennedytunnel. "Maar vanop de E17 stond er sowieso al een file tot de Kennedytunnel, dus dat is nu één langgerekt lint geworden", zegt Bruyninckx. "We raden het verkeer dan ook aan om die omgeving indien mogelijk te vermijden."

 Ook op de E313 en E19 vanuit Nederland was het bijzonder lang aanschuiven. Op beide snelwegen gebeurden bovendien nog verschillende ongevallen: op de E313 in Herentals-West, op de E19 in Brecht en ter hoogte van Antwerpen-Noord.

Vanuit het Waasland is omrijden via de tolvrije Liefkenshoektunnel het beste alternatief, vanuit Gent rij je over langere afstand richting Hasselt beter om via Brussel. 

Twitter bericht wordt geladen...