Direct naar artikelinhoud
Brussel

Koude douches voor Europees Parlement

.Beeld Thinkstock

Een figuurlijke koude douche ervaart elke politicus wel eens, maar voor de Europese Parlementsleden gaat het deze keer om de letterlijke vorm. Het warm water in hun persoonlijke douches in Brussel werd afgesloten om gezondheidsredenen.

"Hoe kan Brussel nu een continent leiden, als het niet eens warm water kan voorzien in zijn gebouwen?", tweette Europees Parlementslid Nathan Gill de wereld in nadat hij een e-mail had ontvangen van de logistieke afdeling van de EU met de mededeling dat het warm water van alle Europarlementariërs werd afgesloten omwille van hoge gezondheidsrisico's.

De politieke nieuwswebsite Politico kon de interne mail inkijken, waaruit blijkt dat zowel de medische afdeling als een externe expert vaststelden dat het warmwatercircuit in erbarmelijke staat is. Er werd unaniem beslist om het warm water af te sluiten. Bureauruimtes van Europarlementariërs zijn meestel voorzien van een toilet en een douche, in sommige gevallen kunnen de parlementsleden ook beschikken over een kleine keuken.

In maart raakte ook al bekend dat de legionella-bacterie gevonden was in de douches van het Altiero Spinelli-gebouw in de Europese wijk in Brussel.

Het Parlement liet ondertussen verstaan dat het studies en werken uitvoert om het ongemak zo snel mogelijk op te lossen door kleine warmwatercircuits te maken en stap voor stap keukenpersoneel, de medische afdeling, kappers en douches voor stafleden van warm water te voorzien.