© Dirk Kerstens

© Kris Hossey

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Stadsdiensten druk in de weer om alles sneeuw- en ijsvrij te maken

De verschillende stadsdiensten zijn druk in de weer om de wegen en fietspaden in Antwerpen sneeuwvrij te krijgen. Aan de bewoners wordt gevraagd om het voetpad proper en veilig te houden.

inke

Door de hevige sneeuwval wordt er code rood (de zwaarste) gereden. De stad zet alle veertien zoutstrooiers in voor de openbare weg. Daarnaast worden er negen pekelstrooiers ingezet om alle belangrijke fietspaden onder handen te nemen. 23 chauffeurs van stadsreiniging zijn momenteel aan het rijden en ook de hele veegdienst is ingezet.

De huisvuilophaling gaat gewoon door maar zal iets trager verlopen dan normaal. De veegdiensten concentreren zich vandaag op het ruimen van de sneeuw en het manueel strooien van oversteekplaatsen en zebrapaden, voetpaden aan blinde muren en lege panden, in- en uitgangen van metrostations en drukke punten in de stad.

Er werd in de nacht van zondag op maandag al meer dan 98 ton zout en 28.500 liter pekel gestrooid.

Bewoners dragen hun steentje bij

“Naast de vele inspanningen van de stad en de andere diensten, is elke bewoner verplicht om de stoep voor de deur proper en veilig te houden. Hierdoor zorg je ervoor dat buren en voorbijgangers zonder vallen op hun bestemming geraken”, aldus Caroline Bastiaens, schepen voor stads- en buurtonderhoud. Voetpaden voor en rond stadsgebouwen worden sneeuw- en ijzelvrij gemaakt door de stadsdiensten.

75-plussers en personen met een handicap die zelf geen sneeuw kunnen ruimen, vragen best hulp aan buren, familie of vrienden. Als ze geen beroep kunnen doen op mensen uit hun naaste omgeving, kunnen ze op het moment dat er sneeuw ligt, bellen naar het stedelijk contactcenter (03 221/13.33). Er komt dan gratis iemand langs om de stoep sneeuw- en ijzelvrij te maken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER