Neven Bart Van Camp en Danny Schelkens.© rr

Team Bertha fietst opnieuw mee tegen kanker: “Kom ons aanmoedigen op 9 mei”

Nijlen -

Van 9 tot 12 mei vindt naar jaarlijkse gewoonte de 1.000 km van Kom op tegen Kanker plaats. Ook Team Bertha uit Nijlen, doet voor het tweede jaar op rij mee. Op 9 mei passeert het peloton langs de N13. “We willen van deze doortocht een groot feest maken.”

Hélène Baccaert

“Team Bertha is als naam ontstaan uit de ‘Madre familia’ van onze familie die 28 jaar geleden de strijd tegen borstkanker verloor. Wij zijn allemaal neven en nichten. Als team willen we opkomen tegen kanker, door zo veel mogelijk geld in te zamelen voor Kom op tegen Kanker”, vertelt Danny Schelkens.

“Vorig jaar haalde onze organisatie bijna zes miljoen euro op voor kankeronderzoek. Wij namen toen voor het eerst deel met Team Bertha met twee teams. Dit jaar doen we dat met vier teams”, legt Schelkens uit.

Vijf pelotons

Met verschillende acties en dankzij enkele gulle sponsors kregen ze zo 22.000 euro bij elkaar voor Kom op tegen Kanker. “Van deze doortocht willen iets speciaals maken. Zowel ‘s morgens als ’s avonds zullen er telkens vijf pelotons van 125 fietsers onder politiebegeleiding passeren. ‘s Morgens tussen 7.30 en 9.30 uur komen de pelotons vanuit Lier en Kessel, Nijlen binnengereden om hun weg te vervolgen naar Grobbendonk over de N13. De vier renners van ons team passeren om 7u51 door Nijlen.”

De familie Dillen tijdens de doortocht vorig jaar met Goedele Wachters.© rr

Feest

‘s Avonds passeren de vijf pelotons opnieuw in de omgekeerde richting, dit tussen 17.30 en 19.15 uur. Ook team Bertha zal passeren rond 18.08 uur. “Wij van Team Bertha willen van deze doortocht een groot feest maken. Niet alleen ter ere van ons tante Bertha, maar ook voor iedereen die strijdt tegen deze verschrikkelijke ziekte of jammer genoeg de strijd verloren heeft.”

Danny roept daarom iedereen op om massaal te komen. “We roepen de inwoners van Nijlen en Kessel op om ons, maar zeker ook de andere fietsers, te komen aanmoedigen langs de N13 op donderdag 9 mei. We hopen dat er voor onze vier vroege vogels van Team Bertha toch wat volk naar buiten zal komen”, lacht hij.

Erehaag

“Aan alle supporters: haal jullie vlaggen, ballonnen, wimpels, megafoons en spandoeken boven. Versier jullie huizen en voorgevels en kom de teams aanmoedigen. Zo kunnen we samen voor een fantastische erehaag zorgen doorheen onze gemeente en iedereen aanmoedigen tijdens hun 1000 km voor Kom op Tegen Kanker”, zegt hij enthousiast.

Op 9 mei kan je team Bertha komen aanmoedigen langs de N13.© rr

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners